Stars’ superstart: Træning, BS og kammeratskab

Formbarometeret i Metal Ligaen for de seneste fem kampe toppes af Gentofte Stars, der senest vandt 3-2 i overtid hjemme over Frederikshavn. Forinden havde Stars vundet 2-1 i Herning, og det er altså skalpe, som man – siden Gentofte vendte tilbage til Metal Ligaen – ikke har været vant til, at Stars har taget.

FACEOFF-online.dk stillede en af danskerne på holdet, Luis Blak Olsen, en række spørgsmål i løbet af weekenden.

Først kampen i fredags. I spillede lige op med Frederikshavn og ender med at slå et hold, der nærmest er blandt DM-favoritterne, i overtid. Hvordan så du matchen og det må være en stor skalp for jer?

– Kampen blev spillet med den samme respekt overfor modstanderen, som vi har lært at udvise overfor alle modstandere. Men klart glæde og et løft i selvtilliden til hele holdet, som spillede en tempofyldt og rimelig fornuftig kamp.

I topper formbaromeret i Metal Ligaen pt. Årsagerne hertil?

– De tre nøgleord i sommertræningen og sæsonstart har været træning, træning og træning. Vi håber, at formkurven fortsat vil stige.

– Træner og hold har klare mål, og det motiverer processen. Inspiration og styrke fra udlandet trækker bestemt heller ikke fra. På den mentale side har B.S. Christiansen stået i kulissen, med fine indspark til kommunikation og forståelse.

I har nogle ret markante udlændinge – specielt Cody Kunyk – prøv at beskrive hans betydning for holdet?

– Han er dygtig spiller, meget udadvendt både på banen og privat. Han er en stor inspirationskilde til de mange opgaver der ligger foran os.

Danskerstammen – jer – er blevet hærdet efter en sæson med ligahockey og vel også forstærket en smule udefra. Hvordan ser du danskernes rolle på Stars-holdet i den her sæson?

– Vores største opgave sidste sæson var læring. Løftet i tempo, teknik, taktik og meget mere fra 1. division til Metal Ligaen var noget af en bjergbestigning for de fleste, men nu er vi tilpasset, og kan samlet sætte barren for realistiske målsætninger fremadrettet.

Og hvad er den generelle forskel på holdet i den her sæson og holdet i fjor?

Indstillingen på hele holdet. Positiv “vinderånd”, en homogen trup, med stærk inspiration fra udlandet – ikke mindst på målmandssiden- giver sammen med de rigtige og gennemtestede kædekombinationer gode resultater.

Og din personlige oplevelse af fremgang fra sidste sæsonstart til nu?

Min træningsintensitet er steget. Jeg har fået bedre forståelse af offensiv og defensiv fordeling i spillet og øget motivation. Jeg har fået bedre kondition, og vores gode kammeratskab på holdet løfter også mig.