Stanley Cup-optakt: Winnipeg-Minnesota

Foto: Jan Korsgaard

Slutspillet om Stanley Cup begynder de kommende nætter – dansk tid. Vi har bedt vores NHL-skribenter tage pulsen på de otte serier og give et bud på udfaldet. Her er det Martin Egholm, der har taget pulsen på slaget mellem Winnipeg og Minnesota. Første kamp spilles i nat, og det er klokken 01 dansk tid. 

Der er sandt at sige ikke mange fornøjelser i Winnipeg om vinteren, derfor ligger der et stort ansvar på Jets til at være en kærkommen adspredelse fra kulde, sne og bidende blæst. Det ansvar har de levet op til i en sæson, hvor holdet virkelig har fundet sig selv.

Man har i nogle år kunne se tegn på et kommende storhold, og skal man have et indblik i, hvordan man opbygger et hold fra bunden, er Jets efterhånden der bedste eksempel. Især offensiven springer i øjnene med danske Ehlers som en af de store stjerner, der nu har fået tilføjet de sidste manglende brikker i bundrutinerede Stastny og det lynhurtige stjerneskud Kyle Connor.

Bundrutineret er også det første tillægsord, der falder en for, når man skal beskrive deres modstander fra Minnesota. Eric Staal er tilbage på sit højeste niveau og blevet den center i førstekæden holdet, fra USA’s hockeystat nummer et, havde sukket efter.

Det bliver ikke mindre rutineret i anden kæden med Koivu og Parise og havde det ikke været for en skade, kunne det samme siges om de udvalgte på blå linje.

Netop den skade bliver afgørende, der er nemlig Ryan Suter, der er fraværende, og han er om nogen manden, der kan løfte et hold i netop slutspillet, især når modstanderen er en velsmurt offensiv maskine.

Skal Minnesota avancere, skal de holde sig ude af straffeboksen, og det bringer mig direkte til det, jeg glæder mig mest til at se i denne serie. Jets har nemlig et helt fantastisk powerplay med nogle enormt velovervejede pasningsspillere, der formår at presse pucken hen til de uhyggelige afsluttere, Jets også besidder.

Her er det især Laine, der er ustoppelig, men også Ehlers skal nok få nogle gode muligheder for at sætte scoringer på tavlen i overtalsspillet. En anden væsentlig faktor for serien, som jeg også glæder mig til at holde et ekstra vågent øje med, er de to mænd mellem stængerne.

Skal Wild vinde, så skal det for mig at se være fordi, at unge Connor Hellebuyck endnu ikke er mentalt voksen til Playoff-hockey. Devan Dubnyk er modsat en rutineret ræv, men også noget af en humørbombe, der den ene kamp kan falde helt sammen for den næste at holde alt væk fra netmaskerne. Dubnyk skal finde sit højeste niveau frem og udspille Hellebuyck, hvis Wild skal have en chance. Det kan ske, ,men jeg tvivler.

Jeg har nemlig en forholdsvis sikker samlet sejr til Jets. De har holdet til endelig at skaffe et Stanley Cup-trofæ til ishockeyens hjemland for første gang i mere end 20 år. Den første forhindring klarer de sikkert og skaffer samtidig byen Winnipeg noget mere at glæde sig over med den første sejr i playoff i 31 år.

Jets 4-1 (70-30)