Stanley Cup-optakt: Washington-Columbus

Slutspillet om Stanley Cup begynder de kommende nætter – dansk tid. Vi har bedt vores NHL-skribenter tage pulsen på de otte serier og give et bud på udfaldet. Her er det Christian Sonne Jensen, der har taget pulsen på slaget mellem Washington og Columbus. Første kamp spilles i nat, og det er klokken 01:30 dansk tid. 

Lars Eller mod Oliver Bjorkstrand i første runde af slutspillet. Washington kæmper stadig med deres slutspilskompleks i perioden, hvor Alexander Ovechkin har været på holdet.

Det uforløste potentiale mangler stadig at blive forløst og vekslet til en Stanley Cup-finale og muligheden for den ultimative sejr. Capitals møder et yderst formstærkt Blue Jackets-mandskab, der har kvaliteten til at slå hovedstadsholdet, men de må alligevel leve med underdogsrollen.

Lars Eller fik i løbet af sæsonen en ny kontrakt, som holder ham på de 3,5 mio. dollars om året, hvilket mange mente var for meget. Jeg er personligt af den holdning, at den kontrakt passer rigtig godt til den rolle, han bidrager med og han har i denne sæson sat personlig pointrekord med 38 points, og derudover løfter danskeren en vigtig rolle i specialteams.

Vi vil helt sikkert se Lars Eller en del på isen i denne serie i alle situationer, for han skal skal hjælpe med at skabe plads til de offensive stjerner Ovechkin, Backström og Kuzn etsov. Det vil være offensiven, der skal bære Capitals igennem serien, da Braden Holtby i denne sæson ikke har set for god ud, og haft en formkrise, der er har bragt reservekeeper Phillip Grubauer i spil, mere end træner Barry Trotz sikkert havde forestillet sig.

Columbus har et mindre stjernespækket mandskab, men til gengæld et mere homogent og ungt hold, hvor Björkstrand er en del af den unge gruppe af spillere der får masser af spilletid og tillid fra træneren.

Bjorkstrand endte sæsonen med respektable 40 points, men når man tænker på, hvor meget spilletid i Blue Jackets andenkæde den unge dansker har haft, kunne man godt have set danskeren være kommet tættere på de 50 points.

Artemi Panarin er den store offensive profil or Ohio-holdet og det er ham de fleste øjne vil hvile på når kampene skal afgøres, han får dog god hjælp fra Seth Jones på backlinjen samt Sergei Bobrovsky i målet, som igen i år er i nærheden af en Vezina-nominering.

Set med danske VM briller skal vi håbe på, det er Capitals og Lars Eller, der ryger ud, da Bjorkstrand ret sikkert ikke kommer til VM grundet hans uafklarede kontraktsituation. Mit bud på en serievinder må være Washington, der qua sin større bredde bør kunne presse Columbus til flere fejl.

Tippet: Capitals vinder i 4-1 i kampe. (Procent 65-35)