Stanley Cup-optakt: Vegas-San Jose

Foto: Dinur

To hold, som kom igennem første runde med lutter sejre, tørner sammen, når Vegas Golden Knights møder San Jose Sharks. Det er danskerklubben mod den nye dreng i klassen, og der kan vente en tæt serie.

San Jose formåede uden problemer at ekspedere Anaheim Ducks ud af slutspillet med 4-0 i kampe. Af danskerne var det kun Mikkel Bødker, der kom i aktion i kampene mod Anaheim, hvor Jannik Hansen gang på gang var henvist til tilskuerpladserne i sin rolle som healthy scratch.

Det ligger ikke umiddelbart i kortene, at Jannik Hansen er kommet nærmere spilletid, men måske tænker head coach Peter DeBoer alligevel, at danskeren kan bruges i et matchup mod Vegas? Golden Knights har vist, at de har masser af fart i skøjterne, og Jannik Hansen kunne sagtens være et af San Joses modsvar. Den danske wing er hurtig på jernene og yderst arbejdsom, og det er netop de dyder, der skal findes frem mod Vegas.

Vegas Golden Knights vandt deres første slutspilsserie nogensinde i ganske overbevisende stil, da Los Angeles Kings blev sendt på sommerferie uden at vinde en eneste kamp i serien. Opgørene var tætte, men Vegas var ovenpå og sejrede fortjent.

Målmand Marc-Andre Fleury var forrygende og stod med 97,7 i snit i redningsprocent i de fire kampe mod Kings. Martin Jones i San Joses mål var næsten lige så god. Han blev noteret for en gennemsnitlig redningsprocent på 97 i kampene mod Anaheim.

Offensivt var der ingen af Vegas-spillerne, der “eksploderede” i første runde. Reilly Smith er med sine tre assists holdets slutspilstopscorer, og til sammenligning lavede både Logan Couture og Joe Pavelski fem point for San Jose i de fire kampe mod Anaheim. Mikkel Bødker kom fra land med to assists i første runde.

Sharks har de største profiler, men de kommer til at knokle for tingene i serien mod Golden Knights. Las Vegas-mandskabet virker sammentømret og folk er klar til at arbejde for hinanden, uanset hvilket navn der står bag på trøjen. Det virker som en styrke for Vegas, at holdet ikke har store profiler, som man forventer, at det ekstraordinære skal komme fra. Hos Golden Knights kan målene lige så vel komme fra fjerdekæden som fra førstekæden.

Bredden på San Joses hold er også god, og tilføjelsen af Evander Kane lige før trade-deadline har vist sig at være et nærmest genialt træk. Kane lavede tre mål og en assist i første runde af slutspillet, og han har gjort, at der er endnu flere Sharks-spillere at holde øje med. Finske Joonas Donskoi og svenske Marcus Sörensen fik også en flot start på slutspillet, og hvis alle fire kæder bliver ved med at præstere for hajerne, så kan Golden Knights få problemer med at tøjle deres modstander i anden runde.

Umiddelbart bør Sharks være det bedste hold, så Vegas’ eventyrlige debutsæson kan godt slutte i anden runde af slutspillet, hvis ikke Marc-Andre Fleury viser sig som et overmenneske eller William Karlsson finder målinstinktet fra grundspillet frem igen.

Vurdering: San Jose Sharks vinder med 4-2 (55-45)