Stanley Cup-optakt: St. Louis Blues-Chicago Blackhawks

Play off-tid. Kampen om Stanley Cup går i gang i nat dansk tid. FACEOFF.dk’s Christian Sonne og vores samarbejdspartner Sportsomnia.com ved Martin Egholm har analyseret første runde af de otte serier. De forsvarende mestre fra Chicago skal i den grad ud i en vanskelig opgave mod St. Louis. Klarer Toews, Kane og co. ærterne. Bud her:

St. Louis Blues vs. Chicago Blackhawks
Christian Sonne, FACEOFF.dk
Av for en serie det kan blive, og hvilket drama der sikkert venter os. De forsvarende mestre mod et Blues hold, som er rigtig godt rustet til slutspilshockey, med masser af fysik, råstyrke og stærke kompetencer i målet og offensivt.

Blackhawks bringer grundspillets topscorer Patrick Kane ind i slutspillet i superform, Kane nåede hele 106 points og danner en dynamisk duo med Artemi Panarin, dem skal Blues lukke ned og samtidig også nedbryde hårdtarbejdende Jonathan Toews, der ved hvad der kræves for at komme til tops.

Denne serie er for mig helt lige og det bliver de helt små marginaler der kommer til afgøre, hvem der skal videre, derfor går jeg med hjemmebanefordelen og sender Blues videre med mindst mulig margin sammenholdt med en eventuel metaltræthed til Blackhawks.
St. Louis Blues i 7 kampe (51-49)

Martin Egholm, Sportsomnia.dk
Denne her glæder jeg mig til. Især fordi Blues må have kniven for struben. De har ikke formået at komme videre i slutspillet under træner Ken Hitchcock, og jeg tror, dette er sidste chance. De stiller med den bredeste og mest komplette trup af alle, men er det nok imod de forsvarende mestre?

Jeg tror, det er det denne gang. Blues vil, som en maskine køre den ene gode kæde efter den anden på isen og lægge et enormt pres på Chicagos backkæde. Det pres tror jeg ikke, Chicago kan modstå, da jeg simpelthen vurderer backkæden for tynd.

Det tidligere Blues-problem med dårligt målmandsspil er også blevet forbedret med en Elliott, der har ligaens bedste redningsprocent, hvorimod Blackhawks skal håbe på, at Crawford kan holde sig skadesfri, hvilket kan blive svært nok i sig selv.

Det var en masse, der taler for en Blues-sejr, men I får også lige to grunde til, at Chicago måske kan hive den hjem: Toews & Kane! Det bliver tæt.
St. Louis Blues i 7 kampe (55-45)