Stanley Cup-optakt: San Jose Sharks-Nashville Predators

Nashville Predators fik skovlen under Frederik Andersen og Anaheim Ducks i første runde af slutspillet om Stanley Cup. Allerede der var “Preds” undertippet, og det er Nashville-mandskabet igen her i Western Conference-semifinalen mod San Jose Sharks.

Hverken Sportsomnia.com’s eller FACEOFF.dk’s skribenter tror på Predators. Læs her hvorfor:

San Jose Sharks vs. Nashville Predators
Martin Egholm, Sportsomnia.com

Predators blev det ottende og sidste hold til at kvalificere sig til Conference semifinalerne. Det gjorde de ved at vinde både kamp seks og syv. Et imponerende comeback mod et Anaheim hold, de fleste havde som favoritter. Mindst ligeså imponerende var det, at Sharks sendte Kings ud efter kun fem kampe, det her burde blive en god serie.

Sharks sendte deres onde ånd Kings ud efter bare fem kampe. De var overbevisende i alle spillets facetter. Især målmand Martin Jones udspillede sin gamle læremester Quick i den anden ende. Offensivt blev Sharks sat i gang af Kaptain Joe Pavelski.

Pavelski har altid været en rigtig ’playoff spiller’, der løfte sit niveau, når kampene bliver vigtige. Der er en grund til, at det netop var i slutspillet, han trådte ud af ’Big’ Joe Thorntons skygge. Fra at have tilnavnet ’Little Joe’ blev Pavalski til ’The Big Pavalski. Ham glæder jeg mig til at se mere til.

 

Predators har en suveræn hjemmebane i Nashville. Det var dog tre sejre i Californien, der sikrede dem avancement. Kan de endnu engang stjæle sejre i ’The Golden State? Jeg er en smule skeptisk. Det baserer jeg især på, at de ofte blev nedspillet sidst i perioderne mod Anaheim.

Det kunne godt ligne træthedstegn, og det ville ikke være overraskende, når man ser Weber og Josi næsten er på isen hvert eneste skifte. Jeg tror derfor, at den lange indledende serie har sat sine spor, som vil blive svære at overvinde mod et næsten komplet Sharks hold.

Det er ingen overraskelse, at jeg tror Sharks tager denne serie. Det bliver formentlig to sejre hjemme i San Jose mod et stadig mærket Nashville-hold. Det bliver så interessant efterfølgende, at se om Predators svarer igen hjemme. Jeg tror dog ikke, de får mere end en enkelt sejr, præcis som Kings, og Sharks bliver derfor hurtigt klar til Conference finalen.
Sharks vinder 4-1 (65-35)

Christian Henriksen, FACEOFF.dk
To overraskende serievindere står nu over for hinanden i kampen om en plads i Western Conference-finalen. Sharks sendte Los Angeles Kings på sommerferie efter en overbevisende seriesejr på 4-1, mens Predators vandt den altafgørende kamp syv i serien mod Anaheim Ducks og nu er klar til at møde endnu et hold fra Californien.

San Joses mange rutinerede profiler spillede fremragende i serien mod Kings, og hvis de fortsætter med at levere på det niveau, de viste i den serie, så får Nashville det svært. Predators går ind til endnu en serie som underdog, men defensivt er de bedre end Sharks. På målmandsposten har Nashville også et lille overtag, da Pekka Rinne trods alt er mere “proven” end Martin Jones. Finnen var ikke lige stærk i hele serien mod Ducks, men på de afgørende tidspunkter viste han sit værd.

Hvis Nashville kan få det fysiske overtag og lukke ned for Sharks-offensiven, så kan der vente os en ganske tæt og spændende serie. Predators har i flere år været et “lige ved og næsten”-hold. Det samme kan siges om Sharks, men et af de to mandskaber vil ende i en conference-finale i denne sæson. Det ligger fast.

Hvem det bliver, er jeg mere usikker på. Sharks er umiddelbart favorit og har også hjemmebanefordelen, men Nashville fik kastet grus i Anaheims maskineri, og med mindre de kun har småsten tilbage i sportstasken, så kan de også drille San Jose.

Sharks har fejlet flere gange, hvor de er gået ind til en serie som favoritter, men skal dette virkelig være året, hvor det for alvor lykkes dem at komme i nærheden af Stanley Cup-titlen. Det er ved at være sidste chance for spillere som Joe Thornton og Patrick Marleau, og måske kan de to veteraners indre ild gøre forskellen i de afgørende situationer?
San Jose Sharks vinder 4-3 (55-45)

Christian Sonne, FACEOFF.dk
Det var ikke lige denne konstellation af hold jeg havde regnet med, da jeg skulle forudsige NHL’s anden runde, mest overraskende er Predators sejr over Ducks. Nu gælder det så Sharks og endnu en tur til Californien for Nashville, og denne gange tror jeg ikke de formår at skabe overraskelsen.

Selv om Predators er bygget op på en rigtig solid måde i forhold til slutspillet, så er Sharks et mere dynamisk hold og langt bedre spillende end Ducks har været de seneste måneder. Især spillere som Brent Burns, Joe Pavelski, Joe Thornton og Martin Jones har storspillet og deres erfaring tror jeg bliver afgørende for videre avancement.

Sharks har fordel af hjemmebane i kamp syv og de er tilmed et rigtig godt hjemmehold. Predators skal have deres powerplay i gang igen, det har ikke set godt ud i serien mod Ducks, hvor Shea Weber og co. ikke har været helt lige så skarpe som de plejer at være, dette bliver nøglen for Predators, når de skal ud og forsøge at stjæle en kamp i HP Pavillion, San Jose.
Sharks vinder 4-1 (70-30)