Stanley Cup-optakt: Pittsburgh-Philadelphia

Slutspillet om Stanley Cup begynder de kommende nætter – dansk tid. Vi har bedt vores NHL-skribenter tage pulsen på de otte serier og give et bud på udfaldet. Her er det Christian Sonne Jensen, der har taget pulsen på slaget mellem Pittsburgh og Philadephia. Første kamp spilles i nat, og det er klokken 01 dansk tid. 

Pittsburgh indleder sin jagt på Lord Stanleys cup med et sandt lokalopgør mod rivalerne og delstatskollegerne fra Philadelphia.

Penguins har vundet Stanley Cuppen de sidste to år, og mange spørger nu sig selv, om de kan gøre det for tredje år i træk? Ingen tvivl om at Penguins har spillerne til at gøre det.

Med Sidney Crosby, Evgeni Malkin og Phil Kessel i offensiven bør der ikke være problemer med at score mål. I målet har Matt Murray så småt fundet stabiliteten, efter han mere eller mindre blev overladt til sig selv i forbindelse med Marc-Andre Fluerys afgang til Las Vegas inden denne sæson.

Murray havde en svær første halvdel af sæsonen, men det er kun blevet bedre siden nytår. Det store spørgsmålstegn er pingvinernes backlinje, som har været under konstant forandring de sidste tre-fire år, dog har Kris Letang været et fast holdepunkt, der dog har været skadet hist og her.

Nøglen for Pittsburgh er at få defensiven til at være et solidt fundament mod et Flyers-mandskab, der vil komme buldrende med en offensiv, der kan producere ganske godt.

Især Claude Giroux har været fantastisk, den lille canadier har virkelig rejst sig fra en sløv sidste sæson og i år nåede han over de magiske 100 points i grundspillet.

De sort-orange underdogs skal ud og få en masse skud på mål. Deres chance er at få scoret en masse mål, da deres defensiv og især målmandsposten er det store spørgsmål?

Flyers har mange yngre folk i defensiven, men fælles for flere af dem er at de er ganske offensivt orienteret. Shayne Gostisbehere og Ivan Provorov elsker at gå med i offensiven, og det kan give Petr Mrazek overarbejde i målet.

En arbejdsbyrde, som kræver stabilitet, som man kan tvivle, at på tjekken kan levere. Alt i alt tegner den her serie til at blive åben i mere end en forstand. Flyers er slet ikke uden chancer, men dog er der ikke plads til halve indsatser hvis de sidste to års mestre skal slås ud.  

Tippet: Pittsburgh vinder serien 4-2 (62-38)