Stanley Cup-optakt: Dallas Stars-Minnesota Wild

Dallas har været meget skarpe gennem hele grundspillet og fremstår dermed som favorit på papiret mod Minnesota her i førsterunde i playoffs. Men lurer overraskelsen i den her serie? Se her, hvad FACEOFF.dk’s Christian Sonne og Sportsomnia.com’s Martin Egholm siger om serien.

Dallas Stars vs. Minnesota Wild
Martin Egholm, Sportsomnia.dk
Allerede sidste sæson var Dallas en scoringsmaskine. De missede dog slutspillet, og i år slutter de øverst i vest. Det er ikke tilfældigt. Der er blevet taget fat i svaghederne. Deres forsvar, målmandsspil, undertal og overtal er alle blevet forbedret i denne sæson.

Det er dog stadig den offensive hockey med masser tid på pucken, der er Dallas’ varemærke.  Derfor er det ofte meget seværdigt hockey, der er på skærmen, når Dallas spiller, men kan denne tilgang til spillet fungere i slutspillet?

Jeg tror, at vi her får en overraskelse og ser de bundrutinerede Wild-spillere tage det videre avancement. Historien har det jo med at gentage sig, og de sidste to sæsoner har Wild været i præcis denne situation og begge gange, har de slukket håbet for modstanderne.
Minnesota Wild i 6 kampe (60-40)

Christian Sonne, FACEOFF.dk
Dallas Stars vandt Western Conference og var NHLs mest scorende hold. Offensiven er skræmmende på dette hold og helt klart der, nøglen til at stække dem ligger. Resten af holdet, holder ikke samme klasse, men er bestemt ikke dårligt heller. Wild får hænderne fulde i denne serie, selvom trænerskiftet har givet dem ny energi, så har jeg min tvivl, om det er nok.

Thomas Vanek er lige blevet skadet og hans fysiske styrke og ikke mindst skarphed kan godt komme til at mangle, selvom han ikke har været lige så dominerende de sidste par sæsoner.

Stars er forventeligt uden Tyler Seguin de første par kampe, og det er naturligvis et hårdt slag, men Jamie Benn og Jason Spezza har performet og jeg tror Stars offensive kvaliteter tager dem videre til næste runde.
Dallas Stars i 6 kampe (65-35)