Stanley Cup-optakt: Florida Panthers-New York Islanders

Den første dansker skal i aktion i nat, når New York Islanders rejser til Florida for at møde Panthers. Sportsomnia.com’s Martin Egholm og Christian Sonne fra FACEOFF.dk vurderer serien her. Kommer Frans Nielsen videre til anden runde? Læs her buddet på seriens udgang:

Florida Panthers vs. New York Islanders
Martin Egholm, Sportsomnia.dk
Man kan jo ikke lade være med at håbe som dansker, men det bliver ikke en let opgave for Frans Nielsen og hans Islanders. Panthers har sæson igennem været NHL’s ’feel good story’. Det har hovedsageligt været pga. Jagr, der oplever sin 12. ungdom i pensioniststaten Florida.

Panthers er dog andet end Jagr. Florida virker til at have det perfekte miks af ungdom og rutine. Det kombineret med Luongo i målet giver en enorm svær modstander for Islanders. Hvis man i stedet kigger på, hvem der vogter buret for Islanders, ser man straks deres akilleshæl.

Halak er skadet, så reservekeeper Greiss skal stoppe pucken. Han har været fornuftig i grundspillet, men den manglende playofferfaring kan koste. Islanders er dog et ’rigtigt’ slutspilshold, der kæmper, tackler og skøjter konstant. De er slet ikke uden chancer, men Tavares skal hæve sit bedste til nye højder for at holde liv i drømmen for New York.
Florida Panthers i 6 kampe (60-40)

Christian Sonne, FACEOFF.dk:
Frans Nielsen er tilbage i slutspillet endnu engang med sine Islanders, de skal op i mod et stærkt spillende Panthers hold, der føres an af utrættelige Jaromir Jagr.

Islanders mistede i næstsidste kamp i grundpsillet Anders Lee til en skade for sæsonen og derudover er førstekeeper Jaroslav Halak også ude med en skade, som gør ham tvivlsom, som deltager til første runde i slutspillet, kritiske skader til et ellers meget talentfuldt hold.

Panthers har vel overrasket det meste af NHL i år, talentet er uomtvisteligt, men ingen havde vel regnet med en divisionssejr til Florida-holdet og så stærkt spil.

De fik forstærket holdet ved trade deadline, og jeg tror, at de forstærkninger gør at solstatsholdet går videre fra denne serie. Især dynamikken fra Panthers to første kæder, får John Tavares svært ved at matche.
Florida Panthers i seks kampe (60-40)