Stanley Cup-optakt: Anaheim-San Jose

Foto: Dinur

Slutspillet om Stanley Cup begynder de kommende nætter – dansk tid. Vi har bedt vores NHL-skribenter tage pulsen på de otte serier og give et bud på udfaldet. Her er det Christian Henriksen, der har taget pulsen på slaget mellem Washington og Columbus. Første kamp spilles i nat, og det er klokken 04:30 dansk tid.

Danskerklubben San Jose Sharks smed hjemmebanefordelen med et nederlag i sidste runde af grundspillet, og derfor skal der hentes mindst én udesejr i serien mod lokalrivalerne fra Anaheim Ducks.

De to mandskaber kender hinanden rigtig godt, og San Jose må gå ind til serien med tro på tingene. I grundspillet lykkedes det Sharks at vinde tre af de fire indbyrdes opgør, men tre ud af fire kampe blev afgjort på straffeslag, så det vidner om, hvor små marginaler, der kan komme til at afgøre, hvem der skal videre til anden runde i slutspillet, og hvem, der skal på sommerferie.

Sharks har et meget bredt hold, men bredden har nærmest været for stor. Der er blevet rokeret rundt i startopstillingen ofte i løbet af grundspillet, hvilket blandt andet har betydet, at Jannik Hansen ikke ved, hvor han står før slutspillet. Mikkel Bødker ser til gengæld ud til at have sikret sig en fast plads på holdkortet.

San Jose er handicappet af, at Joe Thornton sidder ude med en skade, men ellers skulle alle mand være klar. Det bliver sandsynligvis målmand Martin Jones, backprofilen Brent Burns og det offensive omdrejningspunkt Logan Couture, der skal levere, hvis Sharks skal vinde serien.

Anaheim vandt de sidste fem kampe i grundspillet og kommer ind i slutspillet med momentum. Defensivt står Ducks formentlig en kende stærkere end Sharks, og det plejer at være afgørende i slutspillet. Sammenholdt med hjemmebanefordelen har Anaheim derfor en lille favoritværdighed.

Svenske Rickard Rakell fulgte op på sit flotte gennembrud i sidste sæson, hvor han scorede 33 mål i grundspillet. I denne sæson blev det til 34 scoringer, og han ser umiddelbart ud til at være manden, der skal lave målene for Ducks. Derudover er der jo også Ryan Getzlaf og Corey Perry, og særligt sidstnævnte skal gerne steppe op i forhold til, hvad han har præsteret i grundspillet.

Det har været lige ved og næsten for både Anaheim og San Jose i de seneste sæsoner, og det kan det meget vel blive igen i år. Taber Sharks serien, åbner det muligheden for at Mikkel Bødker kan komme hjem og spille VM. Jannik Hansen står uden kontrakt efter denne sæson, så serien mod Anaheim kan blive hans sidste som San Jose-spiller.

Vurdering: Anaheim Ducks vinder med 4-3 (55-45)