Stærkt landshold udtaget til Metal Challenge

Foto: Jan Korsgaard

I dagene 11.-13. februar spilles der Metal Challenge i Rødovre, her skal et stærkt dansk landshold spille mod Sydkorea og Norge. Ja det bliver det stærkeste danske landshold der længe er set på hjemmebane.

Danmarks Ishockey Union skriver i deres presse meddelelse:

Et hold, der er fyldt med profiler fra store udenlandske ligaer, et par enkelte stærke aktører fra den hjemlige Metal Liga og sidst, men ikke mindst, en enkelt debutant i form af Søren Nielsen fra Esbjerg Energy.

– Vi er på hjemmebane og skal præsentere os på bedst mulige vis. Derfor har det været vigtigt at stille det stærkest mulige hold. Det ser rigtig godt ud, og jeg glæder mig til arbejde med de her gutter, siger landstræner Janne Karlsson.

I sidste uge offentliggjorde landsholdsledelsen, at Peter Regin efter næsten seks års fravær er tilbage i rødt-hvidt. Regin bliver en hovedattraktion i Rødovre, men publikum kan for eksempel også glæde sig til at opleve Lauridsen-brødrene Oliver og Markus.

De er begge i Sverige, men har gennem mange sæsoner været på nordamerikanske kontrakter og derfor sjældent fået lejlighed til at optræde på dansk is.

Fremme kommer blandt andre Patrick Bjorkstrand, der er i gang med sin bedste sæson overhovedet i KHL, og Mads Christensen, mangeårig målscorer og lige nu en dominerende aktør hos Red Bull München i Deutsche Eishockey Liga.

Foto: Jan Korsgaard
Foto: Jan Korsgaard

Frederik Storm har været en af Malmös bedste spillere i løbet af indeværende sæson og rundt om de nævnte navne skøjter altså endnu flere dygtige og rutinerede landsholdsspillere, så der er virkelig lagt i kakkelovnen til to gode, danske indsatser i Rødovre.

Debutanten hedder i denne omgang Søren Nielsen, der er fra Esbjerg Energy, hvor han i hele sæsonen har spillet en nøglerolle som center i andenkæden.

– Jeg var i Finland for at se U20-landsholdet spille VM, og så mange spillere med stort potentiale. Søren (Nielsen) var en af dem, og jeg har virkelig set hans spil blive modnet i løbet af den her sæson. Han har fortjent at prøve sig af på det her niveau, siger Janne Karlsson.

Turneringen i Rødovre er en af flere stationer frem mod det kommende VM i Moskva i maj. I baghovedet lurer naturligvis også OL-kvalifikationen i Hviderusland i september.

Janne Karlsson savner, trods den på papiret stærke trup, en håndfuld profiler, der godt kunne have været med i truppen. Kun den skulderskadede Jesper Jensen (Rögle) er dog ude af VM-billedet.

Kampprogrammet for trenationersturneringer ser ud som følge:

11. Februar, kl. 20:00: Sydkorea – Norge
12. Februar, kl. 20:30: Danmark – Sydkorea
13. Februar, kl. 17:30: Danmark – Norge

Målmænd:
Patrick Galbraith, Krefeld Pinguine
George Sørensen, Frederikshavn Whitehawks

Backs:
Mads Bødker, SønderjyskE
Daniel Nielsen, Blue Fox Herning
Markus Lauridsen, AIK Stockholm
Oliver Lauridsen, Frölunda Indians
Emil Kristensen, Rögle / Oskarshamn
Jesper B. Jensen, Jokerit
Stefan Lassen, Pelicans

Forwards:
Mathias Bau Hansen, Frederikshavn Whitehawks
Morten Madsen, Hamburg Freezers
Peter Regin, Jokerit
Mads Christensen, EHC München
Frederik Storm, Malmö Redhawks
Morten Green, Rungsted Seier Capital
Steffen Frank, Blue Fox Herning
Anders Poulsen, Oskarshamn
Morten Poulsen, Graz 99’ers
Thomas Spelling, SønderjyskE
Patrick Bjorkstrand, Zagreb
Søren Nielsen, Esbjerg Energy