Stærke Rungsted-svenskere sænkede Frederikshavn

Foto: Jan Korsgaard

Frederikshavn White Hawks-Rungsted Seier Capital 2-4 (0-1,2-1,0-2) Rungsted tog sæsonens tredje sejr mod Frederikshavn White Hawks, da de her til aften rejste fra Nordjyske Bank Arena med alle tre point. Storspil af de to svenskere, Robin Bergman og Mattias Persson, var den store årsag til at topholdet hentede alle tre point, i en kamp hvor White Hawks i anden periode havde Rungsted på krogen, grundet et hav af udvisninger.

Hvis Rungsted træner Flemming Green havde frygtet bus-ben fra hans drenge, efter en lang tur gennem landet til Frederikshavn, så fik han hurtigt syn for sagen at dette ikke var tilfældet.

Gæsterne kom ud for at bevise de hører til på førstepladsen, og satte med det samme hjemmeholdet under et gevaldigt tryk. De producerede også et par store chancer, hvor især Mattias Persson var pågående.

White Hawks havde det svært i begyndelsen af kampen, men en powerplay mulighed gav holdet chancen for at komme ind i matchen. Og det gjorde de ganske fint, selvom der ikke kom mål ud af muligheden.

Chancer var der nok af, og Mathias Mølgaard var særdeles tæt på i to omgange at bringe hjemmeholdet i spidsen, men Thomas Lillie hev et par pragtredninger ud af ærmet. Cam Spiro havde også en stor chance, men her var sidenettet i vejen.

Det suveræne førerhold i Metal Ligaen fik ædt sig ind i kampen igen, og i forbindelse med et powerplay fik de for alvor bidt sig fast med nogle store chancer. Den tidligere White Hawks-spiller Robin Bergman affyrede kanonen to gange, og her endte returen foran Mattias Persson, der kunne smide skiven i tomt bur. Svenskeren skyldte også, efter hans afbrændere i begyndelsen af opgøret.

Derfor 0-1 efter første periode, hvilket de to medrejsende Rungsted supportere var meget fornøjet med. Flot at tage den lange tur nordpå en tirsdag aften.

De fik mere at juble over et lille minut inde i anden periode. Her var det Marcus Olsson, der udnyttede en fornem pasning fra Robin Bergman. Han scorede sikkert, bag en prisgivet Tadeas Galansky i høgenes bur. Og de havde godt fat, Rungsted. Masser af angreb bølgede frem og tilbage mod Galansky, og man sad og ventede på 0-3 og 0-4 scoringer fra gæsternes side.

Men de kom ikke, og i stedet begyndte et udvisningshelvede at ramle ned over Rungsted. Hele seks gange udvisninger i den sidste halvdel af anden periode, var mere end Thomas Lillie og defensiven hos gæsterne kunne holde til.

Først reducerede Christopher Frederiksen til 1-2 med en puck der gik mellem benene på Lillie. Her var høgene to spillere i overtal, og kort efter i fem mod fire, var det Ian Brady der flækkede pucken op i krydset, med et hammer af et slagskud.

Lillie havde ikke en chance for at se pucken, da Mathias Mølgaard tog udsynet foran ham. Mølgaard var i øvrigt klart den bedste spiller for hjemmeholdet i aften, med en fight og en energi, der fik høgene til at tro på tingene igen.

2-2, og det hele vendt på hovedet i Nordjyske Bank Arena, hvor de fleste havde begravet White Hawks for i aften.

Man så i aften Rungsted lave et par hasarderede forsvarskiks, der nær havde kostet mål imod. Ikke noget der behagede Flemming Green, der her skulle være glad for Thomas Lillie i kassen. Han havde et par store redninger i forbindelse med de sjuskede fejl i defensiven.

Et forsvarskiks kan man også godt kalde det da Rungsted med 12 minutter igen scorede til 2-3. Christian Mieritz fik slet ikke ram på pucken, da han ville spille den videre, og det udnyttede gæsterne til at bringe sig foran. Det var Robin Bergman, der med scoringen lavede sit tredje point i aften.

Fire minutter senere blev kampen afgjort, da Mattias Persson fik en friløber efter en pasning fra Bergman. De to svenskere var onde ved vendelboerne i aften, og Persson lagde stille og roligt pucken mellem benene på Galansky til 2-4.

En sejr som får Rungsted til at konsolidere førstepladsen i Metal Ligaen. Et Rungsted hold der er meget andet end Bergman og Persson, men i aften var det de to, der sammen med keeper Lillie, trak læsset for topholdet, og reddede tre point med hjem på den lange bustur til Nordsjælland.