Stærke ishockeykvinder gør oprør: Vil have en prof-liga i Nordamerika

Mens professionel sport trives i andre sportsgrene i Nordamerika, eksempelvis med en professionel fodboldliga hos kvinderne, NWSL, så kniber det gevaldigt med at få en ordentlig professionel ishockeyliga op at stå i Canada/USA.

Det er ikke længe siden, Canadian Women’s Hockey League (CWHL), lukkede ned. Faktisk skete det definitivt i går. En anden liga, NWHL, arbejder på at overtage flere af CWHL-holdene, men nu kan det knibe med at skaffe spillere til holdene i den kommende sæsons liga.

200 af verdens stærkeste ishockeykvinder – med canadiere og amerikanere i spidsen – har nemlig erklæret, at de i den kommende sæson ikke vil spille i nordamerikansk ishockey medmindre, der findes en liga med ordentlige tilstande.

– Vi vil ikke spille i NOGEN professionel liga i Nordamerika i den kommende sæson, før vi ressourcer som professionel ishockey kræver og fortjener. Vi kan ikke leve et bæredygtigt liv, hvis vi skal spille under de nuværende vilkår: Har man ikke nogen sundhedsforsikring og tjener man så lidt som 2000 dollars for en sæson, kan man ikke træne tilstrækkeligt og klargøre sig til at spille på højeste niveau, lyder det blandt andet. 

Flere stærke danske spillere har allerede delt statementet på sociale medier, blandt andre landsholdets kaptajn Josefine Jakobsen og danskfødte Michelle Karvinen, der spiller for Finland og er en af verdens bedste ishockeyspillere hos kvinderne.