Stærk start sikrede Pirates sejren i Hvidovre

#45 Mikkel H¿jbjerg - Aalborg Pirates- #61 Julian Jakobsen - Aalborg Pirates -

Hvidovre Fighters – Aalborg Pirates 1-4 (0-2,0-0,1-2) Aalborg Pirates kom først på måltavlen. Der stod 3:59 på måltavlen, da Aalborg scorede efter at have været dominerende i de første minutter af kampen.

Optakten til målet var flottere end selve målet. Lasse Bo Knudsen sendte en afslutning af sted midt i angrebszonen. Pucken prellede af på modsatte stolpe og gik videre i spil.

I den efterfølgende sekvens fik Mikkel Højbjerg afleveret til Julian Jakobsen, som fladt fik sendt pucken under Niklas Lundström. Flere troede at pucken var blevet blokeret, men den var stille og roligt gledet i mål under keeperen.

Efter 11 minutter var Hvidovre for første gang tæt. Et flot gennemspillet angreb, blev afsluttet med en kompetent afslutning på overliggeren og ud af spil.

Minuttet efter kom første powerplay til hjemmeholdet, da Oliver Anker Christensen sat en grim boarding ind på en Hvidovre-back tæt på banen.

Heldigvis resulterede taklingen ikke i en skade. I det efterfølgende powerplay fik Hvidovre slet ikke spilet sat op, og eneste afslutning kom i sidste sekund af udvisningen, men her var Galansky på pladsen i piraternes mål.

Aalborg Pirates fik en gylden chance for at fordoble målscoringen i et 5-mod-3 powerplay. Først var Victor Björkung sendt 2 minutter ud for en hooking, hvorefter Daniel H. Nielsen i undertal sendte pucken direkte på tribunen fra egen zone, hvilket Pirates 36 sekunder med to spillere mere på isen.

Efter lidt pasning kom Mikkel Højbjerg først på pucken to gange. Første puck blev pareret mens returpucken blev sendt i nettet til 0-2.

Første periode endte med en fortjent Aalborg føring på 2-0. Hvidovre gjorde tingene unødvendig svært for dem selv i et par episoder, hvor det den ene gang kostede et mål.

Hvidovre fik kæmpet sig bedre ind i kampen i anden periode. Flere gode passager og afslutninger, udmundede sig dog ikke i scoringer til hjemmeholdet. Aalborg var ikke hyppige gæster foran mål og kom kun til få farlige afslutninger. Der blev ikke scoret og spillerne gik til pausen inde sidste periode med Aalborg i føring med 2-0.

Sidste periode forløb meget som anden, med spil og chancer til begge mandskaber. Hvidovre jagtede et mål, men havde svært ved at komme frem til de helt store chancer. Med tre minutter tilbage af kampen tog Hvidovre keeperen ud for at satse med seks spillere på isen.

Det gav ikke et positivt afkast for hjemmeholdet, der i stedet måtte se Aalborg score til 3-0 i tomt mål. Olivier Hinse opfangede selv pucken i egen zone, bragte den hurtigt frem og kunne skøjte fra den sidste Hvidovre spillere og score i det tomme mål.

Med halvandet minut tilbage af kampen fik Hvidovre endelig reduceret. Et godt angreb af hjemmeholdet sendte Tadeas Galansky i ubalance, hvorfor Tobias Dyk kunne gøre det til 1-3.

Efter reduceringen forsøgte Hvidovre sig med et sidste sats, men Aalborg fik igen pucken i det tomme mål. Mikkel Højbjerg scorede sit andet mål i kampen og sit 3. point, da han med 23 sekunder tilbage af kampen afgjorde til slutresultatet 1-4.

Aalborg kunne dermed tage hjem til Nordjylland med tre sikre point, som trods en ihærdig indsats fra Hvidovre, aldrig var i nærheden af at sætte sejren over styr.

Hvidovre skal fredag spille mod Herlev i en meget afgørende kamp om 10. pladsen, hvor der helt sikkert vil være fuld blus på kedlerne fra begge hold.