Stærk Sønderjysk defensiv sikrede tre point

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Rungsted Seier Capital 3-0 (0-0,1-0,2-0) SønderjyskE skulle i aften prøve at ride videre på den positive bølge, man har set efter trænerskiftet. Modstanderen var Rungsted Seier Capital, der denne sæson har haft krammet på sønderjyderne hidtil Det blev dog sønderjyderne, der trak det længste strå.

Ud fra en stærk defensiv sikrede man sig alle tre point i en ganske tæt match, hvor værterne lige havde den tand mere skarphed på dagen.

Første periode blev en ganske livlig affære. Efter bare halvandet minut måtte hjemmeholdets Marco Petersen en tur i skammekrogen, men største chance i de efterfølgende to minutter tilfaldt faktisk SønderjyskEs kaptajn Derek Damon, der i undertal var tæt på at bringe sit hold i front.
 
Efter en ganske god start af hjemmeholdet, tog værterne styringen knapt midtvejs i perioden. Det gav sig udslag i et par gedigne chancer, hvoraf de største tilfaldt Nikolaj “Rosie” Rosenthal og Marcus Olsson.
 
Myllykoski holdt dog Rungsted fra fadet og da Jake Hansen efter et kvarters tid måtte en tur i straffeboksen, skiftede momentum atter.
 
Steffen Frank og Derek Damon havde begge en føring på staven, men Lindskoug stod glimrende i gæsternes mål og forhindrede en sønderjysk scoring. Periodens sidste chance tilfaldt Vernace i de sidste sekunder, men et kikset træk på pucken gjorde, at det forblev målløst efter tyve minutter.
 
Rungsted kom bedst ud til anden periode. Jake Hansen var tæt på allerede I første minut. Sønderjyderne stod lidt mere stille end gæsterne den første halvdel af perioden, hvor Myllykoski dog med flere gode redninger formåede at holde udeholdet fra scoringer.
 
Finnen blev passeret godt midtvejs af perioden af Nikolaj Rosenthal, men kunne ånde lettet op, da gummiskiven også strøg forbi mål tæt op af den venstre opstander.
 
I modsatte ende prøvede Martin Eskildsen Lindskoug af med en snedig styring på Haches afslutning, dog uden held.
 
Mod slutningen af perioden blev begge hold ramt af en udvisning med et minuts mellemrum. Ingen af de to hold formåede dog at slå kapital af overtalsspillet, og det lignede endnu en nulløsning. Martin Eskildsen ville det dog anderledes.
 
Den lange forward, der også garnede i seneste hjemmekamp mod Rødovre, førte pucken op ad isen og gik direkte på mål, hvor han smækkede pucken resolut i kassen til 1-0.
 
Dermed pauseføring til værterne, der imidlertid kunne se frem til at begynde tredje periode i undertal, da Mads Lund måtte tage imod en to minutters udvisning med få sekunder tilbage på klokken.
 
I spillet fem mod fire var Morten Green med flere tæt på at få pucken dirigeret ind i en klumpspilssituation, men fløjten lød for blokering, før pucken atter kom fri. Kort før Lunds udvisning udløb, dummede Nikolaj Krag sig i egen zone, hvor Anders Førster sagde ja tak til en gratis chance og iskoldt lagde pucken mellem skinnerne på Lindskoug til stor jubel for de næsten 2800 publikummer.
 
Sønderjyderne trak sig nu en anelse tilbage og spillede ud fra en solid defensiv. Jake Hansen, der var gæsternes klart bedste mand denne aften, var flere gange tæt på, men også Morten Green og William Boysen bød ind.
 
Midtvejs i perioden var det Robin Bergmans tur til at forsøge at overliste Myllykoski, men finnen var outstanding for anden gang på bare 48 timer.
 
Tiden løb så småt fra gæsterne, der ganske vist fortsat kørte på, men ikke kunne bryde den sønderjyske defensiv. I et sidste desperat forsøg i seks mod fem, fik Greg Gibson tilkæmpet sig pucken og sendt pucken i nettet til slutstillingen 3-0. Gibson fik i samme ombæring en hård tackling og så ramt ud, også efter kampen.
 
Stor glæde dog i hjemmeholdets lejr. Spilleglæden er tydeligt tilbage hos de lyseblå efter trænerskiftet. Der bliver tacklet og fightet langt mere end tidligere på sæsonen og det ligner også Straube har haft held til at få stabiliseret defensiven markant.
 
Bedste mand hos SønderjyskE var keeper Myllykoski, men også spillere som Daniel Galbraith, Kyle Wharton og Derek Damon var med til at binde tingene godt sammen. Gæsternes bedste var Jake Hansen, men man så også prøver på Morten Greens sublime overblik og Rosenthals rappe skøjteløb.