Staal-scoring var ikke nok i første semifinale

Foto: Jan Korsgaard

Kim Staal kom på måltavlen for Tohoku Free Blades i den første Asia League-semifinale mod sydkoreanske Anyang Halla, men det kunne ikke forhindre den rutinerede danskers hold i at tabe med hele 6-1.

De forsvarende mestre fra Tohoku Free Blades er på en svær opgave i forsøget på at genvinde Asia League. Det japanske mandskab, som har Kim Staal blandt sine profiler, møder i semifinalen grundspilsvinderne fra Anyang Halla. Sydkoreanerne har hjemmebanefordelen i de første tre kampe i bedst af fem-serien.

Anyang har vundet alle seks indbyrdes opgør mod Tohoku i denne sæson, og i den første kamp i semifinaleserien var sydkoreanerne også stærkere end det japanske hold, som sluttede på femtepladsen i grundspillet.

Hjemmeholdet scorede første periodes enlige mål, og i den første halvdel af anden periode blev det både 2-0 og 3-0, før Kim Staal bragte Tohoku på tavlen med et powerplaymål. Staal kom ikke på tavlen i Tohokus to kvartfinalekampe, så lørdagens point var hans første i årets slutspil.

I slutningen af anden periode udbyggede værterne føringen til 4-1, og de slog sejren fast med to hurtige scoringer i tredje periode.

Anyang Halla har flere nationaliserede nordamerikanere på holdet, og de fik markeret sig stærkt i lørdagens kamp. Amerikanskfødte Mike Testwuide lavede et mål og to assists og backen Eric Regan, som har canadiske rødder, lavede to assists. Derudover spillede Matt Dalton, som ligeledes er født i Canada, en fin kamp i hjemmeholdets mål.

De tre spillere er sammen med den giftige Brock Radunske nogle af profilerne på det sydkoreanske landshold, der om to år skal spille vinter-OL på hjemmebane, men lige nu er de sammen med resten af Anyang-holdet fokuseret på at vinde mesterskabet i Asia League.

Den anden kamp i semifinaleserien spilles allerede søndag, hvor Anyang altså har hjemmebane igen. Det har holdet også i kamp tre, så hvis ikke Kim Staal og kompagni får stækket grundspilsvinderne, kan serien slutte, før de vender tilbage til Japan, hvor kamp fire og fem i så fald skal spilles.