Staal klar til semifinalerne i Asien

Fokus var på Herlev for Kim Staal i begyndelsen af ugen, men nu er danskerens tanker for længst vendt mod en god afslutning på Asia League, hvor Staal og Tohoku Free Blades møder koreanske Anyang Halla i en semifinale bedst af fem kampe.

Anyang har hjemmebane i de første tre kampe, serien begynder i morgen, mens Freeblades og Staal har de to hjemmekampe, der kan slutte serien af, hvis den kommer så langt.

– Vi glæder os til at komme til Sydkorea efter nogle rigtig gode kampe i kvartfinale. Vi har godt nok tabt seks kampe til Anyang Halla i grundspillet, men slog dem til gengæld i tre finaler i træk i sidste sæson.

– Vi er stadig sultne og satser på at stjæle den udesejr, der kan bringe os hjem for at afgøre serien hos os selv. Vi har fået vores bedste mand (Go Tanaka) tilbage i storform, og jeg selv skal jo også lige have nogle point på kontoen, siger Kim Staal, der trods et par gode indsatser i kvartfinalerne kom fra kampene uden point.

Men det bliver et stærkt mandskab, Staal og co. skal møde. Anyang Halla har mange stærke koreanske spillere og hele fem canadiske spillere, flere af dem nationaliserede i en liga, hvor kun tre imports er tilladt.

– Presset er på koreanerne, men heldigvis er udebanen ikke så skræmmende. Publikum er ikke vildt, siger Staal.

Det tager to timer og lidt til at flyve fra Japan til den koreanske hovedstad Seoul, hvortil Anyang er en “mindre forstad med 600.000-700.000 beboere”, som Kim Staal bemærker det med et grin.

Kampene spilles lørdag, søndag og tirsdag – og derefter fortsætter serien altså muligvis i Japan derefter.