Staal blev årets aktive atlet i Herlev – men kæmper for at blive klar til fredag

Kim Staal er et forbillede for mange – både på og udenfor ishockeybanen, hvor hans smittende humør og stærke indstilling altid har været gennemgående for “Staalmannen”. 

I en alder af “blot” 40 år blev han i går til årets aktive atlet i Herlev, men kunne desværre ikke selv møde op til overrækkelsen, eftersom han døjer med efterveerne af hjernerystelse/hovedskade, som gjorde ham groggy i nogle minutter i fredagens play in-kamp mod Odense. Han håber at blive klar til kampen i Rungsted fredag. 

Det skriver Herlev Idrætsforening, der giver priserne og formand Annelise Fenger motiverede Staal-kåringen som følger:

. “Han rejste fra Herlev og ud i verden som 16-årig og spiller i år sin sæson nummer 25 som professionel ishockeyspiller. Han har spillet mere end 1.000 kampe på diverse klubhold og landshold. Han har vundet sølv i den svenske liga tre gange, vundet Asia Hockey League, og det er også blevet til en guldmedalje i den danske liga. 

Han har spillet VM 18 gange og været topscorer for det danske VM-landshold adskillige gange. I 2013 blev han kåret til den danske ligas bedste spiller. Hans indsats har mange gange været det, der har tippet kampes resultat til hans eget holds fordel. Han lavede bl.a. to mål og en assist i Danmarks aller første kamp ved A-VM nogensinde. Det var i Finland i 2003, hvor Danmark slog giganterne fra USA med 5-2. 

Men trods hans store individuelle styrker har han altid været en holdspiller af bedste karakter. Han har altid været manden, der gik forrest og har stået op for holdet og vist vejen i de svære situationer. En kæmpe personlighed og en vidunderlig spiller at følge.

Nu er han retur i Herlev – tilbage på førsteholdet – men det er ikke kun på banen, han går forrest. Han er også et forbillede uden for banen, hvor han også gerne lærer fra sig i forhold til de yngre årgange.”