St. Cloud og Russell har Frozen Four i sigte

Det ruller i den grad for Patrick Russell og St. Cloud State Huskies i dette års collegesæson. Danskeren var igen stærkt medvirkende til Huskies’ succes i den forgangne weekend, hvor Russell og St. Cloud State vandt en dobbeltsejr på 4-1 og 6-3 over Omaha State.

I de to sejre leverede Patrick Russell et mål og to assister, og han fremstår som et af de stærkeste forwardkort i den måske bedste St. Cloud State Huskies-trup nogensinde. Russell står med 32 point i 32 kampe – et flot pointsnit.

St. Cloud State er nu så stærkt kørende, at coach Bob Motzko regner med, at hans tropper er en seriøs kandidat til den nationale titel, når slutspillet begynder om nogle uger.

Huskies har aldrig nogensinde vundet college-titlen, men ligger for øjeblikket nummer tre på ranglisten over samtlige 60 colleges på øverste niveau i USA.

I første omgang skal St. Cloud State Huskies dog spille om divisionstitlen i National Collegiate Hockey Conference, hvor det fra den 11.-13. marts gælder kvartfinalerne. De fire vindere spiller weekenden derefter Frozen Faceoff i Minneapolis.

Før øjeblikket deler Huskies førstepladsen i grundspillet med University of North Dakota.

Vinderen af National Collegiate Hockey Conference får en direkte plads blandt de sidste 16 colleges, der spiller om den nationale titel sammen med vinderne af de øvrige fem conferences. De 10 øvrige deltagere i slutspillet udvælges af en jury ud fra præstationerne i løbet af sæsonen.

Vinderne St. Cloud State ikke sin conference, er der temmelig stor sandsynlighed for, at holdet får en af de 10 resterende pladser.

Og så er det altså bare match – bedst af en – frem mod Frozen Four for de sidste fire hold, der spilles i Tampa Bay i begyndelsen af april. Et drømmescenarie for Patrick Russell at være med der.