Spiro og co. spændte ben for Frederikshavn

Gentofte Stars-Frederikshavn White Hawks 2-1 (1-0, 0-0, 1-1): Fredag aften og Metal Liga-hockey mellem Gentofte og Frederikshavn. Sæsonens tredje opgør for begge parter, og menuen fristede med tre dejlige point. En forret, hovedret og dessert, der – måske – skulle fordeles henover de næste tre perioder.

Kampens første kvalificeret afslutning var signeret hjemmeholdets André Pison Stærmose, men Thomas Lillie var vaks ved havelågen i frederikshavner-buret. Også Marko Virtala spillede sig igennem til en farlig afslutning.

I den anden ende havde gæsterne svært ved at spille sig frem til store muligheder; Gentofte sad helt tæt på de angribende frederikshavnere.

Det var ikke poleret spil, aftenens tilskuere var vidne til i første periode. Ord som fight og fart var mere rammende for ishockeyen denne sidste september-aften, hvor der var flot fremmøde fra de nordjyske tilskuere. Små 30 fans havde således taget den lange tur fra Nordjylland. Og med sig havde de trommer, flag og en god portion festhumør.

Frederikshavn satte sig på spillet, men scoring blev det ikke til. I stedet fandt Cameron Spiron kanonen frem på en kontra, da han fyrede pucken op i modsatte hjørne fra kanten af slottet. 1-0 til Stars efter lidt over 15 minutter. Hans første scoring i Metal Ligaen. Og så blev Spiro i øvrigt første Gentofte-angriber på tavlen i denne sæson.

Gentofte gik til pause med føring, og Frederikshavn havde stort besvær med at lirke et bundsolidt Gentofte-forsvar op. En stærk sæsonstart af holdets bageste geled – inkl. keeper Teemu Seppänen.

Marko Virtala testede Thomas Lille kort inden, Gentofte fik muligheden i kampens første powerplay. Marko Virtala, der spillede begge overtalsminutter, var på spil igen og burde have scoret. Det samme burde Emil Møller Rasmussen, men Thomas Lillie i gæsternes bur snuppede alt.

Frederikshavn fik deres hidtil største chance ved Mathias Bau Hansen, der kom alene med Teemu Seppänen. Den tårnhøje angriber missede dog fuldstændigt.

Hjemmeholdets stærke forsvarsspil fortsatte ufortrødent. Spillerne sad helt oppe i knæhaserne på frederikshavnerne, der måtte finde andre måder at bryde muren på. End ikke i spil fire mod fire formåede gæsterne at kreere farlige chancer.

Marcus Pedersen fra gæsternes fjerdekæde var tættest på at score i disse minutter med et godt slagskud efter 15 minutter. Frederikshavn havde sat sig på spillet, men blev konstant holdt på ydersiden i offensiv zone.

Anden periode forblev målløs, og Gentofte dermed stadig med en smal føring inden de sidste 20 minutter.

Gæsternes Jens Tönjum kunne have udlignet få minutter inde i tredje periode, men stærkt arbejde af Teemu Seppänen hindrede et mål. Ingen tvivl om, at Frederikshavn ville sætte alt ind på at få skudt Gentofte-muren ned.

En frederikshavner-fejl i eget forsvar gav Gentofte muligheden for at lægge et pænt pres. Og så kunne Cameron Spiro med sin anden scoring i aften øge til 2-0 på en retur efter fire minutter. Stærkt fulgt op af den 24-årige amerikanske wing.

Dommerne havde haft fint greb om kampen indtil nu, men halvvejs inde i perioden overså de først en udvisning til Gentofte for derefter at give tvivlsomme to minutter til Jeff Terminesi. Men som hidtil i kampen fik Gentofte lukket ned for gæsterne.

Frederikshavn sad på spillet og fik en god mulighed for at reducere i form af et powerplay med fire minutter igen. Og gæsterne satsede med en ekstra spiller ved at hive Thomas Lillie ud på bænken.

Da Gentofte fik en ny udvisning, endte Frederikshavn i fem mod tre i 19 sekunder. Træner Mario Simioni tog en timeout med to og et halvt minut igen – og det gav pote. Med 54 sekunder igen reducerede Mathias Bau Hansen til 2-1.

Frederikshavn lugtede point, men det stærkt spillende hjemmeholdt holdt stand og skøjtede sejren. Olaf Eller og Karsten Arvidsens tropper ragede således hele fredagsmenuen til sig og sikrede tre point til kontoen.

Cam Spiro, Teemu Seppänen og et bundsolidt Gentofte-forsvar skal have stor kredit for en fremragende indsats. Gæsterne prøvede og prøvede, men reduceringen kom alt for sent.