Skal spillernes ulykkesforsikringer være obligatoriske?

Avisen.dk satte i løbet af søndagen fokus på det hjernerystelsesproblem, der de seneste sæsoner desværre er blevet et stort problem i ishockeysporten – ikke mindst på grund af det stadigt stigende tempo i spillet, kombineret med, at udstyret ikke giver den rette beskyttelse.

Og spørgsmålet i gårsdagens artikler er, om klubberne ikke sikre, at spillerne skal have en ulykkesforsikring – helst sikret via en overenskomst.

Det foreslår Sebastian Dahm, der er talsmand for de spillere, der stadig er organiseret via DEF (Danske Elitesportsudøveres Forening).

– Det er den eneste måde, vi kan sikre, at alle er tilstrækkelig dækket, siger Sebastian Dahm til avisen.dk.

– Spillerne har jo ikke mulighed for selv at købe forsikringer og ville i givet fald stå i en situation, hvor de selv skulle betale for at spille for klubben. Det hænger ikke sammen, konstaterer Dahm.

– Vi revurderer jo kontrakten løbende, så nu må vi se på, om det er noget, vi skal have skrevet ind, når vi starter sæsonen op næste år. Det er jo spilleren, der bliver beskyttet. Så om det er spilleren eller klubben, der skal betale, kan jo være et forhandlingsspørgsmål, siger DIU-direktør Ulrik Larsen – også til avisen.dk.

Spørgsmålet er rejst på baggrund af to ærgerlige sager, der har kostet både Christian Lie og Christian Nordentoft karrieren – og hvad værre er: En sund hverdag. Både Lie (AaB Ishockey) og Christian Nordentoft (Aalborg Pirates) lever i dag med hovedsmerter og problemer med at klare dagligdagen.

– Du bliver ikke millionær af at spille i den danske ishockeyliga, men det mindste, klubberne kan gøre, er at sørge for, at spillerne er dækket, hvis en spiller bliver så slemt medtaget, at han ikke kan fortsætte karrieren, siger Christian Nordentoft til avisen.dk.