Søvnige SønderjyskE stækket af Ørnene

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Herlev Eagles 2-3 (0-1,1-2,1-0) For anden fredag i træk var skuffelsen tydelig blandt det sønderjyske publikum. De lokale helte levede endnu engang ikke op til favoritværdigheden og manglede i store dele af kampen den nødvendige tænding og skarphed. Herlev derimod fightede med, hvad de havde og understregede endnu engang, at vilje slår teknik.

Hjemmeholdet startede ellers ud med et par gedigne chancer til blandt andre Mads Lund og Tyler Gotto, men ind ville pucken ikke.

Herlev havde dog også deres muligheder. Især var det Tuomas Muhonen og Conny Strömberg, der udfordrede den sønderjyske defensiv.

Ofte bar sønderjydernes spil præg af en tværpasning for meget og for lidt præcision. En af aftenens kampjubilarer, Thomas Spelling, virkede til tider helt ved siden af sig selv, og den på papiret skræmmende kæde med Fenton, Quirk og Spelling var generelt ikke i gear denne aften.

Kort før pausen tog Lukas Lundvald chancen, da Mads Bødker bakkede lidt rigeligt på den unge forward og pucken strøg forbi en ikke helt sagesløs Jon Lee Olsen, der havde fået chancen i det sønderjyske mål.

Muligheden for udligning kom kort efter til en helt fri Henrik Nielsen midt for mål. Den store forward formåede imidlertid ikke at omsætte det store tilbud til scoring, og dermed kunne Herlev skøjte til pausen med en 1-0-føring, efter en trods alt ganske tempofyldt første periode.

Anden periode startede med en udvisning til gæsternes kaptajn Victor Backman, og så slog værterne til. Tæt under mål havde Scott Campbell sidste stav på pucken.

Glæden hos sønderjyderne varede dog kort. Bare 22 sekunder senere lå pucken bag Jon Lee Olsen i modsatte ende.

Et meget passivt hjemmehold lod Antti Hölli stå fuldstændig umarkeret foran mål, og modsat Henrik Nielsen tidligere i kampen, så svigtede finnens målinstinkt ikke. Han bragte usvigeligt sikkert udeholdet på fornyet sejrskurs.

Da Victor Backman for tredje gang denne aften måtte i straffeboksen, øjnene hovedparten af de 2200 tilskuere muligheden for atter at bringe balance i regnskabet.

I stedet opsnappede de gæstende ørne dog en sløset sønderjysk pasning og kørte en hurtig kontra. Første afslutning tog unge Lee Olsen sig af, men han formåede ikke at holde pucken, og så udnyttede Muhonen iskoldt returen, og SønderjyskE var nede med to.

Kort efter havde Sonny Hertzberg afgørelsen på staven, men Lee Olsen hev en fornem refleksredning ud af ærmet.

Scott Campbell havde et stolpeskud undervejs i perioden, men ellers var det småt med de åbne chancer til værterne, der nu kun havde tyve minutter tilbage i forsøget på at sikre point.

Den chance lod det til, at de forsvarende mestre i den grad ville forfølge.

I løbet af perioden første tre minutter, havde man muligheden for både to og tre scoringer. Specielt Tyler Gotto havde flere nærgående forsøg, men Aaro Peltonen var en sikker sidste skanse hos gæsterne.

Knap midtvejs i perioden trak det for alvor op til reducering. Thomas Spelling knaldede pucken rent på stolpen og den sønderjyske offensiv var nu vågnet op til dåd.

Pucken hoppede og dansede omkring målstregen og hele to gange landede pucken nærmest oven på overliggeren.

Med godt ni minutter tilbage på klokken, blev Sonny Hertzberg idømt en to minutters udvisning. Den brokkede han sig så tilpas meget over, at dommerne tildelte ham yderligere to minutter for usportslig optræden.

Det var SønderjyskEs store chance for at komme tilbage i kampen. En chance, Thomas Spelling tog vare på, da han fik listet pucken forbi Peltonen. Nu var der kun eet mål op for hjemmeholdet. 

Værterne fastholdt presset og der var virkelig bud efter udligningen. Peltonen holdt dog hovedet koldt og afværgede de mange nærgående forsøg.

Med lidt over et minut tilbage, blev Herlev idømt endnu en udvisning. Hjemmeholdet trak prompte keeperen og i spil seks mod fire bragede Spellings hammer fra kort inden for blå linie. Pucken suste dog ikke bare forbi Peltonen, men også lige forbi fjerneste stolpe, og i de sidste sekunder fik nytilkomne PJ Fenton varmet gummiskiven lige rigeligt til, at det for alvor blev farligt.

Dermed kunne Herlev Eagles rejse hjem til øen med en højst overraskende sejr og direkte revanche for tirsdagens klare 1-5-nederlag mod de samme sønderjyder. 

Backman, Strömberg og Muhonen viste vejen for holdkammeraterne med en helhjertet indsats, men generelt var der masser af vilje og gejst i Eagles. De var effektive, når chancen bød sig, og så havde man i Peltonen en keeper, der pillede glansen af sønderjyderne, da det snerpede til i tredje periode.

Hos hjemmeholdet virker der til at være lidt dødvande for tiden. Ganske vist fandt mig selv i kampens sidste tyve minutter, men man kan godt stille spørgsmålstegn ved, om det bør tage fyrre minutter for ligaens aktuelle nummer to at finde det nødvendige gear.