Sort-gul eufori i Ørneborgen – Herlev i kvarten

Foto: Frank Nielsen

Herlev Eagles-Odense Bulldogs 3-2 (1-0,0-1,2-1) Kampen var tæt, intens og virkelig spædende i aften i Ørneborgen. Odense gav alt hvad de havde, men det ville bare ikke løse sig for fynboerne, og tre nederlag i træk i play in var symbolsk for et Odense-mandskab, der har haft en lang nedtur siden årsskiftet.

Herlev har set skarpe ud i play in og var det bedste hold over tre kampe. 1055 tilskuere – i hvert fald hovedparten – forlod hallen i sand eufori.

Især over kæden med Thompson, Bjerrum og Søndergaard.

Herlev-fans med mange år på bagen har i mange år set tilbage med søde minder om Frank Barth og Dana Barbin, men i makkerparret Søndergaard og Bjerrum har de nu noget, der vækker stærke minder, og det ligner nu et folkekrav, at Herlev får sikret sig kontraktforlængelser med begge de to. De har været matchafgørende for Herlev i hele play in, og Mosher har været fremragende i målet

Herlev gik fra første periode med en ganske fortjent 1-0-føring. Hjemmeholdets folk virkede lige en tand mere opsatte og skarpe i forhold til gæsternes aktører, specielt i periodens første halvdel.

Herlev var igen uden både Brian Birkhoff og Holden Anderson, og hjemmeholdet havde i den anledning – og fordi Tobias Ruelykke også sad ude – bragt Mikkel Ankjær ned i defensiven som i lørdags i Odense.

Første periodes eneste mål kom i det 12. minut, hvor Herlevs varme førstekæde kombinerede forbilledligt. Brett Thompson var afslutteren, og oplæggene kom naturligvis fra Søndergaard og Bjerrum.

God stemning i Ørneborgen, som ikke blev dårligere, da Evan Mosher plukkede en Dale Mitchell-friløber sent i perioden.

Odense kom bedre med frem mod pausen og fik presset en velspillende Mosher i Herlev-buret i flere tempi. Men hjemmeholdets føring holdt til pause.

Bulldogs var ikke slået endnu. Fynboerne viste fin moral i anden periode og store Ned Lukacevic fik udlignet tidligt i anden periode, da han brød ind ved stolpen og lagde den ind bag Evan Mosher. Lukacevic har gjort skeptikerne til skamme og været Odenses mest målfarlige mand siden sin ankomst til Danmark.

Til gengæld kunne hverken han eller resten af hjemmeholdets powerplay-spillere udnytte to minutter i fem mod tre midt i perioden, hvor Herlev igen sløsede med disciplinen. Eagles overlevede og resten af perioden var en knaldhård omgang frem og tilbage med chancer begge veje.

Største chancer til Herlev, men stærk præstation af Toivonen i Odense-buret og fynsk hold, der i aften syntes at have besluttet sig for ikke at ville frivilligt på sommerferie. Brett Thompson fra Herlev var den toneangivende individualist i anden periode.

Fem minutter inde i anden periode steg håbet om tirsdagskamp for Odense, da Dale Mitchell og Mads Schaarup fik bugseret pucken ind til 2-1-føring. Det var i øvrigt første gang i serien, at fynboerne var foran.

Det var ikke nok.

Hjemmeholdet sled sig tilbage i kampen, og Odense så trætte ud og tog udvisninger.

En af dem udnyttede Frederik Bjerrum til at udligne på et fremragende mål, hvor han firsttimede den i kassen til 2-2. Blot 55 sekunder senere afgjorde hjemmeholdet kampen. Igen i powerplay, hvor det denne gang var Thomas Søndergaard, der stod klogt placeret og fangede returen fra Toivonen.

Odense-spillerne fandt den sidste desperation. Intensiteten var enorm, Mitchell, Lukacevic og co. kæmpede for at forlænge sæsonen, men Herlev havde bare ”the edge” i denne serie.

Det hele sluttede i gigantisk eufori i Herlev, der med garanti tager optimismen med ind til en kommende kvartfinale, hvor de fleste i ishockey-Danmark peger på, at de rammer grundspilsvinderne fra Herning.