Sørensen strålede for White Hawks

Frederikshavn White Hawks-Blue Fox Herning 3-0 (1-0,1-0,1-0) Det var om nogen debutanternes aften , og ikke mindst ”Georges aften” i Scanel Hockey Arena, da første Metal Cup kvartfinale blev spillet i en fornem kulisse i Vendsyssel.

Små 1200 tilskuere havde fundet vej til ishockey, og skabte en hel formidabel stemning på lægterne. Her var der også omkring 100 polske militær-arbejdere, der nød en friaften i forbindelse med deres studieophold i Danmark. Lettere overrislede fik de sat festen i gang på lægterne, hvilket var et underholdende indslag i forbindelse med en rigtig god ishockeykamp.

De fik set en George Sørensen få den helt perfekte debut i høgenes bur. Efter en del træningskampe kunne den lille sprællemand endelig få sig noteret sin første officielle kamp for White Hawks, og mod sit tidligere hold fra Blue Fox Herning, var han intet mindre end fremragende.

Redningen i de døende sekunder, i slutningen af første periode, med benskinnen var uvirkelig. Den tidligere NHL spiller Jarred Smithson havde vel set den puck i nettet, men lille George blev den største i den duel. Det gav dog også anerkendende nik og ord med på vejen fra den canadiske stjernespiller.

Begge hold gav hinanden en fremragende kamp, hvor skarpheden foran mål var størst hos hjemmeholdet. Et mål i hver periode blev det til, og giver høgene et solidt forspring inden morgendagens returopgør på Heden.

Det blev 1-0 i første periode ved svenske Jacob Dahlström, da han med frit løb mod mål udplacerede Pisar i gæsternes bur. Debut-mål af Dahlström, der ser spændende ud for White Hawks. Hjemmeholdet fik to mål annulleret i første periode. Det første for offside, og det andet i en situation, hvor pucken ramte underkanten af overliggeren og lå og dansede på stregen. Begge kendelser var helt korrekte.

I anden periode scorede Sebastian Svendsen for høgene i sin debutkamp. Han var fulgt godt med op, og fik pucken drejet imellem benene på slovakken i Herning-buret.

I tredje periode var der plads til endnu et debutmål for høgene, da Tim Kunes sendte skiven højt i målet uden chance for Pisar. Amerikaneren holdt godt fast i pucken efter Herning havde overlevet en undertalssituation, og kunne udnytte den gode trafik foran mål.

Ny kamp i morgen i Herning, hvor intet på nogen måde er afgjort. Vi skal bare kigge et år tilbage, hvor Herning vendte hjem fra Odense med et 8-2 nederlag i bagagen. Blot et døgn senere gjorde Herning det onde ved fynboerne, og vandt 8-1 og gik videre til semifinalen.

Man of the Match: Klart Georg Sørensen, der fik den perfekte debut i høgenes bur. Tæller vi træningskampene mod Odense og Troja/Ljyngby med, så er det faktisk over ni perioder siden der sidst er blevet scoret imod den lille sprællemand.