SønderjyskE vandt tæt kamp i Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – SønderjyskE 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

SønderjyskE satte sig på Metal Ligaens 2. plads, da man tirsdag hentede alle tre points med hjem fra Esbjerg. Det var realiteterne efter en tæt og spændende kamp, hvor Esbjerg rent spillemæssigt sad på det meste, trods fraværet af fem spillere. Men vestjyderne manglede skarpheden og sønderjyderne havde marginalerne og Myllykoski, hvilket blev udslagsgivende.

Granly Hockey Arena dannede tirsdag rammen om lokalopgøret mellem Esbjerg og SønderjyskE. Kampen var en chance for at komme tilbage på sporet, for det hold der kunne trække sig ud af opgøret med en sejr, efter at begge mandskaber i forrige runde lidt overraskende løb ind i nederlag på egen is.

Sønderjyderne var tirsdag uden Tyler Gotto og Søren Dau, mens man kunne give debut til den nyerhvervede finske back Anssi Rantanen.

Hos Esbjerg venter man stadig på arbejdstilladelse til canadiske Tyler Gron og måtte desuden se bort fra Esben Nielsen pga. en skade, mens trekløveret Søren Nielsen, Anders Krogsgaard og Jeppe Holmberg fortsat er til U20 VM i Finland.

Materialemæssigt var det altså umiddelbart gæsterne der havde den mest komplette trup og dermed de bedste kort på hånden i kampen om Metal Ligaens 2. plads.

Esbjerg kom umiddelbart bedst fra start i kampen og både Aaron Lee og Lasse Bang tegnede sig for glimrende muligheder indenfor de første par minutter.

Momentum skiftede dog da Esbjerg løb ind i kampens første udvisning efter tre minutters spil. Med Aaron Lee i udvisningsboksen kørte gæsterne hårdt på og var ganske nærgående, ikke mindst P. J. Fenton var tæt på i power playet.

Med Lee tilbage på isen fortsatte sønderjyderne ufortrødent de gode takter. Man havde god fart i skøjterne, fandt hinanden godt og kombinerende altså glimrende, uden at det dog blev helt farligt.

En udvisning til Scott Campbell efter 13 minutters spil var imidlertid med til at vende det spillemæssige billede i kampen. Det første minut af power playet sad værterne tungt på SønderjyskE og afslutningerne fløj om ørerne på Myllykoski. Den sidste del af overtallet var dog knapt så vellykket fra vestjydernes side og SønderjyskE klarede frisag.

Periodens måske største mulighed stod der Esbjerg på, da Michael Binderup efter 18 minutters spil blev spillet helt fri foran mål.

Binderup forsøgte sig med et par snævre træk, men inden han nåede at afslutte blev han jævnet med jorden og sendt ind i Myllykoski af en af gæsternes backs, hvorefter både Myllykoski og Binderup gled ind i gæsternes mål. Ingen udvisninger blev dømt i situationen og da de sidste par minutter også forløb uden scoringer, kunne de to mandskaber gå til pause med 0-0 på tavlen.

Michael Eskesen tegnede sig for den første chance i 2. periode, da han tidligt stødte med frem og fik sat bladet på pucken tæt under mål. Men keeperne havde en god aften i Esbjerg og Frazee tog sig da også her af forsøget.

Endnu større var Frazees redninger efter små tre minutters spil, da gæsterne pressede på og to gange fik afsluttet med ganske kort interval. Flotte reflekser af canadieren.

Herfra tog Esbjerg dog over og det meste af 2. periode var herfra et stormløb mod gæsternes mål. Midtvejs i perioden var der nærmest power play-lignende tilstande gennem 3-4 minutter, omend der blev spillet fem mod fem. Esbjerg pressede og pressede og afsluttede og afsluttede, men ind ville pucken ikke. Overtaget kastede blandt andet to stolpe-afslutninger af sig til værterne.

Stik mod spil og chancer i perioden bragte gæsterne sig foran med 0-1 efter 13 minutters spil, da man effektivt udnyttede chancen i power play, mens Mike Dalhuisen var udvist. Scoringen var en sand perle af Scott Campbell, der fra distancen bragede pucken ind bag en sagesløs Frazee i vestjydernes mål.

Esbjerg fortsatte dog ufortrødent de offensive takter og da man fik chancen i power play et kvarter inde i perioden, brændte det for alvor på foran gæsternes mål. Både Brock Nixon og Matt Pistilli var ganske tæt på for værterne, men Myllykoski lod sig ikke uden videre passere tirsdag aften.

Mod slutningen af perioden blev Pistilli udvist for en hooking bag eget mål og gæsterne kunne dermed starte tredje periode i overtal.

Esbjerg jagtede i den grad også det udlignende mål fra tredje periodes start. Som i anden periode havde man et par stolpeskud og Nixon og Pistilli havde chancer af de helt store.

Matt Pistilli havde således formentligt kampens to største chancer, da han to gange var helt alene med Myllykoski. Første gang efter 13 minutters spil, som følge af en fejl af Mads Bødker, der sendte pucken lige på bladet af canadierens stav. Pistilli overplacerede dog.

Esbjerg-træner Mark Pederson udbad sig en time out med to minutter tilbage af kampen og Frazee blev efterfølgende erstattet af en ekstra markspiller.

Dette afstedkom endnu en stor chance til Pistilli, der i kampens sidste minut, formåede at sende en afslutning over mål, da han fik chancen blot 2-3 meter foran gæsternes mål.

16 sekunder før tid afgjorde Cory Quirk kampen endegyldigt, da han sendte pucken i det tomme mål til 0-2.

Gæsterne kunne dermed rejse hjem med de tre points.

Klogt og effektivt var det, men om det var helt fortjent baseret på spil og chancer, vil man nok tøve en kende med at påstå i det vestjyske, hvor man sad på det meste i kampens to sidste perioder. Men uden skarphed er det svært at vinde ishockeykampe.

Tendensen var altså den samme gennem det meste af anden og tredje periode. Gæsterne afventede og værterne jagtede. SønderjyskE stod godt i banen og spillede klogt, men man havde også marginalerne med sig, når det spidsede til.

Endeligt leverede Myllykoski en rigtig flot kamp i gæsternes mål, hvorfor han også løber med titlen som man of the match.