SønderjyskE vandt i powerplay-fest

Odense Bulldogs-SønderjyskE 2-4 (1-1,1-1,0-2)

SønderjyskE er tilbage på sporet i Metal Ligaen. 2-3-nederlaget mod Rødovre på hjemmebane blev i aften afløst af tre point i Bryggeriet Vestfyen Arena i ganske underholdende kamp, der i perioder var pivåben.

Enkelte omstillinger på de to hold. SønderjyskE var tvunget af omstændighederne og havde både Daniel König Hansen og Anders Førster ude med skader.

Odense havde sendt Mathias Thinnesen ned i arbejdsmandskæden sammen med Mike Daugulis og Søren Pedersen, mens dansk-svenske-islandske Hardarson havde fået chancen med McDonough og Sean Wiles.

De to første perioder var jævnbyrdige og fyldt med chancer og powerplaygodter. De to mandskaber delte fire scoringer, der alle blev scoret i overtal.

Det absolutte højdepunkt var Cory Quirks eminente oplæg til Scott Campbells 2-1-mål, hvor Quirk fikserede hele Odense-forsvaret til at kigge ned på pucken, der var bag mål på amerikanerens stav.

Fra sin position bag mål fandt Quirk Scott Campbell ved modsatte stolpe, og Campbell skulle bare slå pucken ind i det tomme bur. Målmanden hos Odense, Tad Galansky, kiggede nemlig også modsat.

Heller ikke detaljen ved Odenses 2-2-mål var dårlig. Dale Mitchells pasning – også fra bag mål – passerede stavene på to-tre SønderjyskE-mænd, og Sean Wiles fik på en eller anden måde skiven slået ind bag Myllykoski.

Netop finnen havde en hovedrolle i anden periode, hvor Odense havde flere eminente muligheder for at komme foran. Man lagde mærke til en stærkt spillende ung back, Oliver Larsen, der var ganske optimistisk i sine fremstød.

Powerplay-festen fortsatte i tredje periode, hvor Mads Lund lidt heldigt fik sendt pucken ind via en benskinne foran mål i fem mod fire. Det var SønderjyskE’s 20 minutter, og Thomas Spelling fik lov at afslutte festen for de tilrejsende fans med en flot detalje. Henrik Nielsen huggede på mål i en kontrastød, og pucken røg fra Galanskys skinne ud til Spelling, der fra en meget, meget spids vinkel nettede til 4-2 i gæsternes favør.

Som i Frederikshavn for en uge siden viste SønderjyskE stor effektivitet, og er stadig ubesejret på udebane i denne sæsons Metal Liga. Lige nu er SønderjyskE’s førsteplads ganske fortjent, mens Odense nærmere skal kigge mod midten end toppen af tabellen, sådan som det går op og ned for Bulldogs for øjeblikket.