SønderjyskE vandt fremragende topkamp

Foto: Jan Korsgaard

(Kampreportage: Skrevet af Michael Eriksson Kristensen i Scanel Hockey Arena) Topopgøret mellem de to rivaler fra White Hawks og SønderjyskE, blev en underholdende affære, og den måske bedste kamp i sæsonen indtil videre. Godt spil, masser af lækre pasninger, mange mål, og en kamp der var tæt lige til det sidste.

Synd at kun 1401 tilskuere havde fundet ved til Scanel Hockey Arena, da denne topkamp havde fortjent mange flere øjenvidner.

Det blev de danske mestre fra SønderjyskE der løb med sejren, og hjemmeholdet må konstatere, at de personlige fejl blev afgørende for, at gæsterne kunne tage alle tre point med hjem i bussen.

Første periode var kun små fire minutter gammel, da Rasmus Søndergaard gik forkert af en puck ved rød linje. Det udnyttede Cory Quirk til at opsnappe pucken, og med Kim Lykkeskov i kontraen, er den duo livsfarlig. Bang! og 0-1 på tavlen i Scanel Hockey Arena.

Men der gik kun 26 sekunder fra scoringen til gæsterne, inden Robin Bergman fik sit navn råbt ud igennem højtalerne. Den svenske forward er i topform for tiden, og da han fik pucken serveret af landsmanden Jacob Dahlström, svigtede han ikke og udlignede til 1-1.

Der blev spillet i et højt tempo fra begge sider, og da Steffen Klarskov røg i straffeboksen for hjemmeholdet, var der kort proces fra de danske mestre. Scott Campbell stod klar foran George Sørensen og kunne med en lidt heldig tæmning med skøjten spille sig helt fri til scoring. Jubel blandt de blot 16 supportere fra Sønderjylland over 2-1- føringen.

Der var mere i posen, i en lækkerbisken af en første periode mellem de to bedste hold i Metal Ligaen lige nu. På en formidabel pasning fra egen zone af Mads Bech til Steffen Klarskov, sendte nummer 91 i fri position ned mod Myllykoski. Trods Daniel Galbraith halsende efter, kunne det ikke forhindre Klarskov i at udligne til 2-2.

Et mål der er værd at se, når White Hawks Web TV i morgen smider målene ud på klubbens hjemmeside.

En batalje i starten af anden periode mellem Henrik Nielsen og Kasper Kristensen fik hjemmepublikummet op på mærkerne. De havde gerne set en udvisning til den sønderjyske forward, men udefra set lignede dommernes manglende kendelse, modsat publikums reaktion, også den rigtige.

Kort efter kunne hjemmepublikummet dog juble i stedet for. Elegante Colin Vock tog sig et par fikse driblinger foran Myllykoski, og kunne til sidst sende skiven i netmaskerne til 3-2-føring til høgene.

Der var bud efter udligning, da Kristoffer Mohr havde en gigant-chance midtvejs i anden periode. Her hev George Sørensen en pragtredning ud af ærmet. Den lille sprællemand blev inden kampen hyldet som månedens spiller i White Hawks af fanklubben.

Udligningen kom med seks minutter tilbage af perioden. Trods en spiller i undertal lykkedes det gæsterne at erobre pucken, da hjemmeholdet forsøgte at sætte powerplay op, og den røg op til en fuldstændig fri Scott Campbell, der kunne score sit andet mål i aften. Livligt og underholdende var det bestemt i Scanel Hockey Arena, og der var mere i vente.

En misforståelse i forbindelse med en udskiftning hos hjemmeholdet, skabte forvirring, og så kunne tre SønderjyskE-spillere sætte kurs mod George Sørensen. Han stred godt imod, men måtte give fortabt da Mads Lund i tredje forsøg fik pucken ind bag ham til den afgørende scoring. 

I tredje periode kom der lidt ondt blod spillerne i mellem. Trænerne i begge bokse var voldsomt utilfredse med flere af kendelserne fra de to engelske dommere.

Der blev flere gange blev holdt minutter lange samtaler med begge trænere, der ville have en forklaring.

Voldsomt irriterende at topkampen blev skæmmet af disse optrin, for spillet på isen var stadig vældig underholdende, trods det der kom lidt udvisninger.

Tredje periode sluttede uden scoringer, og så kunne et fornemt topopgør afsluttes med en 4-3 sejr til SønderjyskE.

Desværre blev hjemmeholdets Mads Bech skadet i de døende sekunder, og måtte udgå med voldsomme smerter i ansigtet.

Den canadiske forward Scott Campbell løber med titlen som banens bedste i aften. Han kan vist roligt betragtes som matchvinder for SønderjyskE i aftenens kamp.

Kampfakta fra Metal Ligaens livecenter: 

Frederikshavn White Hawks Time Type SønderjyskE
03:36 Goal 0-1 [EQ]: #23 Kim Lykkeskov (#11 Cory Quirk, #16 Marc Sørensen)
1-1 [EQ]: #88 Robin Bergman (#27 Jacob Dahlström, #40 Marcus Olsson) 04:02 Goal
08:15 Penalty #19 Martin Eskildsen: 2 min. for TRIP
#91 Steffen Klarskov Nielsen: 2 min. for SLASH 11:39 Penalty
11:56 Goal 1-2 [PP1]: #89 Scott Campbell (#53 Thomas Spelling, #23 Kim Lykkeskov)
2-2 [EQ]: #91 Steffen Klarskov Nielsen (#11 Mads Bech , #7 Thomas Søndergaard) 16:31 Goal
3-2 [EQ]: #9 Colin Vock 26:25 Goal
28:22 Penalty #7 Michael Eskesen: 2 min. for TRIP
32:49 Penalty #65 Frederik Rasmussen: 2 min. for INTRF
33:42 Goal 3-3 [PP1]: #89 Scott Campbell (#23 Kim Lykkeskov, #7 Michael Eskesen)
39:05 Goal 3-4 [EQ]: #13 Mads O. Lund (#21 Anders Førster, #8 Morten Skov)
45:12 Penalty #18 Daniel K. Hansen: 2 min. for HO-ST
#40 Marcus Olsson: 2 min. for INTRF 46:16 Penalty
46:40 Penalty #13 Mads O. Lund: 2 min. for ELBOW
#81 Adam Miller: 2 min. for TOO-M 47:27 Penalty
51:39 Penalty #17 Tyler Gotto: 2 min. for HOLD

SENESTE NYT FRA METAL LIGAEN OG KLUBBERNE