SønderjyskE vandt flot og tempofyldt kamp

Foto: Jan Korsgaard

Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE 2-3 (1-2, 1-1, 0-0). Rødovre Skøjte Arena lagde tirsdag aften is til topopgøret mellem Rødovre og SønderjyskE. Tyrene vandt sæsonens første indbyrdes møde, da man hentede to point med hjem fra Vojens. Sønderjyderne skulle derfor prøve at gennemføre lignende mission på Københavns vestegn.

Den blot 17-årige Nikolaj Krag-Christensen fik kampens første gode chance, men det ellers flotte opspil resulterede ikke i scoring. Sekunder senere var det SønderjyskEs Anders Førster, der testede Rødovremålmand Stefan Ridderwall.

Rødovre havde haft virkelig god fart i skøjterne fra første fløjt, og det udmøntede sig også i kampens første scoring. Rasmus Astrup kunne med et præcist håndledsskud lægge pucken op i nærmeste hjørne, og så var hjemmeholdet foran mod de forsvarende danske mestre.

Første halvdel af perioden bød på et utroligt højt tempo. Rødovre var i teten med stor koncentration og god bevægelse i angrebsspillet. SønderjyskE viste også deres kvaliteter fremadrettet, men Rødovres koncentration var også bagudrettet i spillet.

Efter 12 minutter måtte hjemmeholdet give efter for et stærkt angreb af SønderjyskE, der udlignede til 1-1. Mads Bødker samlede en puck op efter et forsøg og sendte den knaldhårdt ind fra distancen.

Med to minutter til pausen bragte Sønderjyske sig på 2-1 i powerplay. Cory Quirk afsluttede et fornemt SønderjyskE-angreb, og så var det pludselig gæsterne, der havde vendt kampen til deres fordel.

SønderjyskE-målmand Joni Myllykoski var ved at droppe med ét sekund til pausen, da han skulle tage sig af et løst skud fra midten af banen. Han slap dog med skrækken, og sønderjyderne kunne gå til pause med en føring.

Det blev også en frisk begyndelse på anden periode. Begge hold leverede fine fremryk, men det var Rødovre, der kom først på tavlen i de midterste 20 minutter. Mikkel Højberg satte af sted i høj fart på venstrekanten, og han fandt sin fremadstormende tvillingebror, Martin, foran målet. Han eksekverede på fornemste vis uden chance for Joni Myllykoski, og så var stillingen 2-2 efter seks minutters spil.

Kampen fortsatte i et højt og underholdende tempo. SønderjyskE fik chancen i powerplay, da Jonas Sass blev udvist for en cross checking. Gæsterne etablerede sig hurtigt i Rødovres zone, og efter et par hurtige forsøg samlede Cory Quirk en retur op og scorede sit andet mål i kampen til 3-2 for cheftræner Dan Cemans tropper.

SønderjyskE fik overtaget derefter, indtil de blev ramt af en udvisning. Rødovre fik ikke omsat overtalsspillet, men straks efter udvisningens ophør fik Jonas Sass tilkæmpet sig et straffeslag.

Rødovres nummer 16 nåede frem til pucken få meter på den anden side af offensiv blå linje inden en fremadstormende Joni Myllykoski, og da målmanden nedlagde Rødovrespilleren, valgte dommerne deres straffeslagskendelse. Jonas Sass fumlede i sin afslutning, og SønderjyskE beholdt deres føring.

Anden periode sluttede med endnu en kæmpe chance til Jonas Sass, der havde jagtet scoringen i hele kampen. Denne gang slog han et hul i luften, da pucken dumpede ned foran ham en meter fra mål.

Staven blev efterfølgende hugget i stykker på målet, og han skøjtede direkte i omklædningsrummet sammen med sine holdkammerater, da pausesignalet lød straks efter. SønderjyskE var i teten i anden periode, men tyrene var bestemt ikke udspillet.

Kampens sidste periode begyndte med to minutter i overtal for SønderjyskE, men Rødovre red stormen af og fandt hurtigt ind i spillet. Det var hjemmeholdet, der var på jagt efter en udligning, mens gæsterne skulle spille sikkert bagtil.

Spillerne fra begge hold viste tydelige tegn på træthed i takt med periodens forløb, og det gjorde naturligt udslag i spillets kvalitet og tempo.

Rødovre forsøgte igen og igen at spille sig igennem SønderjyskEs forsvar, men de danske mestre stod kompakt og lod ikke tyrene slippe igennem til de store chancer.

Med et minut igen løb Stefan Ridderwall ud på bænken til fordel for en ekstra spiller, men Rødovre nåede aldrig at få skabt noget farligt. Sekunderne tikkede ud og SønderjyskEs spillere, træner og cirka 20 medrejste fans kunne glæde sig over tre point i toppen af Metal Ligaen. Mestrene konsoliderer dermed positionen som nummer ét.

Aftenens kamp var en velspillet affære med flotte opspil og store chancer i begge ender i især de to første perioder. Sæsonens flotteste kamp i Rødovre Skøjte Arena.

Rødovres Andrey Chistyakov blev kåret til bedste spiller for hjemmeholdet, men ellers må SønderjyskEs canadier Cory Quirk naturligvis fremhæves for sine to scoringer i tyrenes stald, hvor der i øvrigt var samlet pæne 1.503 tilskuere denne oktober-aften.