SønderjyskE skriver med AHL-canadier

SønderjyskE har hentet den ventede forstærkning og har i dag offentliggjort, at klubben henter den 29-årige canadiske forward Darcy Zajac ind på en kontrakt for resten af sæsonen. Zajac har endnu ikke spillet i indeværende sæson, men kommer fra sidste sæson i AHL, hvor han var fast mand for Albany Devils.

Det har Darcy Zajac været siden sæsonen 2010/11, og spillede forinden i college på det velrenommerede University of North Dakota. Det bliver canadierens første forsøg i europæisk hockey, og han kommer altså – nøjagtig som Warren Peters i fjor – til Vojens uden at være i kampform.

Formentlig skal Zajac indtage nogenlunde samme rolle som Peters gjorde i SønderjyskE – nemlig agere en lederskikkelse med en fysisk spillestil, der skaber plads til medspillerne.

– Sæsonen bevæger sig nu ind i den afgørende fase frem mod DM slutspillet, og vi henter derfor også som planlagt en forstærkning, som vil tilføre holdets offensiv noget ekstra kant og fysik. Cheftræner Dan Ceman og hans team har med denne signing ønsket at gøre holdet hårdere og sværere at spille imod, og Darcy Zajac er den hårdtarbejdende tovejsspiller, som leverer netop på disse parametre, siger SønderjyskE-direktør Klaus B. Rasmussen.

– Han er en rigtig vindertype, som til hver eneste kamp går på banen med masser af hjerte og en god gang fysisk hockey.  Det er en rigtig spændende signing, og vi arbejder nu hårdt for at få alle papirer med arbejds- og opholdstilladelserne på plads. Vi håber at kunne præsentere Darcy Zajac primo/medio denne måned, lyder det fra direktøren.