SønderjyskE sejrede i tæt fight

Foto: Jan Korsgaard

Herning Blue Fox – SønderjyskE 2-3 (1-1, 0-0, 1-1) 0-1 Mestrene fra sidste sæson i henholdsvis Metal Cuppen og Metal Ligaen krydsede fredag aften klinger på Kvik Hockey Arena. Som altid blev et rekordstort publikum udsat for endnu en tæt kamp mellem de to mastodonter i dansk ishockey,

Kampen startede ganske livlig og intenst ud, noget som varede ved igennem hele kampen. Begge hold viste på samme tid stor respekt for hinanden, og havde stort fokus på ikke at blotte sig bagude. En taktisk forestilling som så sin første rigtige store chance ved gæsternes scoring til 0-1.

Daniel Hansen trykkede af fra blå linje, og Anders Førster styrede flot pucken ned i isen og ind bag Simon Nielsen. Kort efter tog gæsterne kampens første udvisning ved Henrik Nielsen, og efter en stor redning på Rasmus Nielsen forsøg var Myllykoski chanceløs ved det følte håndledsskud som Elias Granath satte op i krydset.

Målet gav hjemmeholdet et lille overtag i kampen, men gæsterne markerede sig dog stadig som det farligste hold på isen. Altid farlige Thomas Spelling sendte et besnærende håndledsskud tæt forbi stolpen, og stolpen måtte redde for rævene da Darcy Zajac i gæsternes første powerplay ellers passerede Simon Nielsen.

Anden periode fortsatte i samme stil, om end intensiteten i nærkampene steg yderligere en tak. Ingen af de to hold kunne siges at vade i chancer, men begge hold leverede en rigtig god gang ishockey som bestemt var et topbrag værdig.

Perioden var ikke ret gammel, da Kasper Degn var meget tæt på at bringe rævene i front da han stødte til pucken, men uheldigt for ham strøg pucken lige over overliggeren. I den anden ende var Martin Eskildsen tæt på at komme først over en retur, som ville have givet ham et tomt mål.

Joni Myllykoski måtte midtvejs i perioden vise fremragende reflekser da hjemmeholdet i to omgange testede finnen tæt under mål, men herefter fulgte to udvisninger i streg til rævene hvilket afbrød det momentum som nu var på midtjyske hænder.

Herning viste klassen i undertal denne aften og klarede frisag, og faktisk skulle gæsterne være glade ikke at være bagud inden pause. Jordan George var således millimeter fra at løfte pucken over benskinnen på en sprællende Myllykoski, men finnen trak sig igen sejrrigt ud af den indbyrdes duel.

Samme Jordan George skød tredje periode i gang da han uimodståeligt skar igennem gæsternes defensiv, men da det endelig lykkedes ham at passere Myllykoski, var overliggeren i vejen for amerikaneren. Herefter indtraf kampens dramatiske højdepunkt, da Mathias Mortensen blev nedlagt i det ene hjørne.

Fløjten forblev tavs til stor utilfredshed for hjemmeholdet, og det udnyttede Cory Quirk til at score efter en returpuck som tvang Nielsen langt ud af målet, og så var det en smal sag for den stærke amerikaner at gøre det til 1-2.

Målet udløste naturlige frustrationer i den midtjyske lejr, og dommerne takserede Mortensens opførsel som grov nok til en matchstraf hvorfor Herning oveni måtte klare de næste 5 minutter i undertal. Her ramte Thomas Spelling stolpen, og så måtte kaptajn, Daniel Nielsen, ud i 10 minutter ligeledes for usportslig opførsel.

Blue Fox fortsatte med at brillere i undertal, og kunne lidt over midtvejs i perioden selv stille op i powerplay. Rævene manglede deres styrmand i den disciplin, men da Mads Lund måtte ud med mindre end tre minutter tilbage var kaptajnen igen på isen.

Han spillede pucken videre til Elias Granath som sendte en perfekt tværpasning på bladet af Jerred Smithson som til øredøvende jubel kunne sende pucken i nettet til 2-2. Det blev ligeledes resultatet efter 60 underholdende minutter på heden, og kampen fortsatte i overtime.

Her var Kasper Degn uhyre tæt på at sende det ekstra point ind i rævenes omklædningsrum, men marginalerne var med gæsterne i den situation.

I straffeslagene formåede Blue Fox på tre forsøg ikke at passere Myllykoski, og så kunne den utrolig elegante scoring fra Cory Quirk sætte sidste punktum for kampen.