SønderjyskE helt oppe i haserne på White Hawks

SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks 4-2 (0-1,1-1,3-0) SønderjyskE er for alvor tilbage i hælene på Frederikshavn White Hawks og er nu kun to point efter nordjyderne i tabellen. Fin moral af sønderjyderne, der var låst ganske godt fast i kampens begyndelse, men altså formåede at vende og vinde matchen. Kim Lykkeskov forløste de 2016 tilskuere med sit 3-2-mål i slutfasen.  

White Hawks havde kampens første store chance, da Steffen Klarskov fik en klokkeklar friløber på Joni Myllykoski. Finnen reddede med benskinnen. Der var ikke spillet mere end et par minutter, og kort efter kom kampens første scoring.

Kim Lykkeskov lod sig overliste i midtzonen, og Adam Miller slap fri med både Eskesen og Lykkeskov halsende efter sig.

Myllykoski blev mere eller mindre væltet af Eskesen, der forsøgte at kaste sig ned for at blokere Miller, der derefter let kunne sætte pucken op i nettaget.

Dejlig scoring for amerikaneren, der har været kritiseret for at brænde en del chancer på det seneste.

Fuld action fra start i Vojens, hvor sønderjyderne kort efter havde muligheden, da Spelling/Lykkeskov/Quirk-konstellationen skabte kaos inde foran George Sørensen, der fik afværget sammen med sine backs.

Sønderjyderne havde sat en spændende andenkæde med Darcy Zajac, Scott Campbell og P.J. Fenton op, som skulle op mod en ren svensk frederikshavnerkæde med Carlsson, Bergman og Dahlström.

Netop Dahlström lavede kampens første udvisning, da han trippede Darcy Zajac tæt ved banden med syv minutter tilbage. SønderjyskE fik ikke noget ud af powerplayet, men “canadierkæden” fik kort før periodepausen slidt sig til en farlig situation inde foran gæsternes mål. P.J. Fenton missede i to forsøg.

Fenton havde et godt cv med til Danmark, men har endnu ikke været i nærheden af at opfylde forventningerne i Vojens.

Smal føring til gæsterne efter første periode, der blev øget kort inde i anden periode, hvor Mads Bech kløgtigt udnyttede stor trafik inde foran Joni Myllykoski. Kort efter var Mathias Bau tæt på, da Mads Bødker serverede en friløber for den lange Bau, der dog overplacerede sit forsøg.

Bedst, som man troede, at sønderjyderne var knækket, tog Kim Lykkeskov affære. Med en flot tværpasning fandt han Thomas Spelling, der huggede til og reducerede. De to var på spil i igen – kort efter – i det 26. minut, hvor Lykkeskov lige nøjagtig kiksede sin afslutning.

Det var White Hawks’ tredje kamp på fire dage, og spørgsmålet var nu, hvor mange kræfter Peter Johanssons mandskab havde tilbage i benene til kampens sidste halvdel.

Selv om SønderjyskE kom op i fart efter reduceringen, fik Frederikshavn styr over kampen igen og gelejdede stille og roligt 2-1-føringen ind i omklædningsrummet til anden pause.

Mads Lund er en vigtig – og ofte overset – mand hos SønderjyskE. Han fik igen central betydning kort inde i tredje periode, da han brød et frederikshavner-kiks i opspillet og lynhurtigt sendte Darcy Zajac af sted. SønderjyskE’s nye canadier svigtede ikke og scorede for anden kamp i træk via Sørensens benskinner. 2-2 og alt åbent.

Tredje periode tilhørte i store træk sønderjyderne, der naturligt nok havde lidt flere kræfter end gæsterne i de sidste 20 minutter. Alligevel lignede det en pointdeling, lige indtil Niclas Edman dummede sig og tog en unødvendig udvisning med fem minutter igen.

Henrik Nielsen var usandsynlig heldig, at han ikke røg ud i samme sekvens, og det efterfølgende powerplay blev sat godt op af sønderjyderne. Anders Førster på kanten slog en millimeterpræcis tværpasning til Kim Lykkeskov, der kunne sætte pucken op i nettaget til 3-2.

Frederikshavn-træner Peter Johansson rasede over en offside, som han havde set – men ikke blev dømt – umiddelbart før målet, men tv-billederne syntes at vise, at der ikke var offside i situationen.

Stor forløsning for den sønderjyske kaptajn Lykkeskov, der i indeværende sæson ikke har haft sin normale evne til at score point.

Kort efter scoringen fik Colin Vock lov at danse hele vejen ned til en åben afslutning mod Myllykoski, men amerikaneren brændte.

Thomas Spelling afgjorde kampen definitivt i tomt bur med 31 sekunder igen til 4-2. I sidste sekund var Anders Førster tæt på at øge, men hans baghånd ramte overliggeren. 

En stor sejr for sønderjydernes moral, og ikke mindst for nøglespillerne Lykkeskov og Spelling, der spillede en hovedrolle i offensiven for de forsvarende danske mestre, der nu har snuppet 10 point i de seneste fire kampe.