Solidt Rødovre-comeback i Odense

Foto: Ian Nielsen

Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls 2-3 (1-0,1-1,0-2) Rødovres Frederik Skovby var den første mand nede ved gæsternes medrejsende tilskuerskare, da gæsterne skulle fejre sejren i Odense i dag.

Den velvoksne forward med nummer 89 spillede en af sine bedste kampe overhovedet for Rødovres Metal Liga-mandskab, og han krydrede sin stærke indsats ved at score sejrsmålet og fuldende Mighty Bulls’ perfekte comeback på Fyn.

Det var blot to og et halvt minut før den ordinære spilletids udløb, at kampen blev afgjort.

Andrey Chistyakov fangede en puck bag mål og passede til Skovby, der hamrede pucken perfekt op i hjørnet og satte 3-2-målet til gæsterne.

Frederik Skovby spillede gennem hele kampen fremragende sammen med især Anders Schultz, holdt godt fat i pucken og leverede konstant fornuftige afslutninger – og så lukkede han altså kampen med 3-2-målet.

Det var kulminationen på et længere Rødovre-pres i kampens slutfase, der var så tungt, at Odense-træner Mikael Gath tog sin timeout et minut før gæsternes sejrsmål for at stoppe de angreb, der bølgede ned mod Robin Rahm, der igen stod en flot kamp i det fynske bur.

Rødovre var det bedste hold på dagen i Odense og i betragtning af, at gæsterne havde spillet i går mod Rungsted, var det overraskende, at Mighty Bulls-spillerne virkede mest friske og bedst skøjtende gennem 60 minutter.

Fynboerne var dog på stikkerne i en første periode, hvor de lurede på kontra og lod Rødovre cirkle mest med pucken. Rasmus Bjerrum scorede et omdiskuteret mål. Rødovre-spillerne mente ikke, at pucken havde været over stregen, og gæsterne var mildt sagt heller ikke tilfredse, da en potentiel 1-1’er blev annulleret for skøjtestyring.

Asperup skød på mål fra en spids vinkel, men dommerne mente, at en holdkammerat bevidst havde styret den ind.

1-0 til Odense efter 20 minutter, og fynboerne malede godt på i anden periodes første halvdel. Anthony Camara afsluttede et tungt pres foran Kroselj i Rødovre-målet med at pumpe 2-0-målet ind, og det lignede Odense-kontrol.

Fynboerne bød selv Rødovre tilbage i kampen. Med få sekunders mellemrum blev Jacob Johnston og Martin Larsen udvist, og i fem mod tre fik Connor Hardowa en perfekt mulighed midt for mål. Han trak skiven op i målhjørnet til reducering, og gæsterne overtog igen kampen.

Odense havde muligheder for at øge til 3-1 i slutningen af perioden, da fynboerne kom på besøg hos Kroselj. Men Dylan Walchuk var ikke skarp nok.

Patrick Flügge ramlede ved et uheld – sådan så det ud fra denne skribents vinkel – ind i Anthony Camara fem minutter inde i tredje periode.

Flügge lå længe på isen og måtte ud på en båre. Seneste melding fra Rødovre-bussen er heldigvis, at han efter omstændighederne har det godt.

Holdkammeraterne lod sig ikke påvirke. Connor Hardowa stødte med frem og scorede sit andet mål med Schultz og Skovby som assistenter. Der manglede 12 minutter og derefter var det Rødovre, afbrudt af enkelte Odense-stød.

Hjemmeholdets bedste var den altid hårdt fightende Yannick Vedel, der flere gange var tæt på at score, når hans rush endte inde foran mål.

Da Odense forcerede til sidst og faktisk pressede Rødovre, viste den sure side af den fremragende ishockeyspiller Anthony Camara sig. Med otte sekunder igen tog han en udvisning bag gæsternes mål, der annullerede den sidste mulighed for Odense-udligning.