Solid Bulldogs-præstation knækkede Gentofte

Foto: Jan Korsgaard

Odense Bulldogs-Gentofte Stars 3-1 (1-0,0-1,2-0) Odense Bulldogs er på kurs mod en top fire-placering og i hvert fald på vej mod en sikker plads i kvartfinalen. Fynboerne tog i aften alle tre point mod Gentofte Stars, der er i jægerens rolle i kampen om topplaceringerne og i aften kom til kort i tredje periode

Odense kom forrygende fra start, for allerede inden der var gået et minut havde arbejdshesten Yannick Vedel vist, at han også kan score mål. Sebastian Ehlers skød på mål, Frederik Hansen parerede, men returen gik direkte ud til Vedel, der scorede sikkert fra en halvspids vinkel.

Fra start en meget lige kamp. Fynboerne kørte med fire angrebskæder, mens Gentofte rullede på med tre fulde kæder. Chancerne begyndte at komme stille og roligt i anden halvdel af første periode. Yannick Vedel brændte en “halv friløber” på Frederik Hansen og frem mod første pause tog Gentofte over. Marko Virtala og Julius Nyquist fik dog ikke udnyttet mulighederne.

Det blev en anden periode, hvor Gentofte fortsatte med det fine kombinationsspil, hvilket også førte til målet, som Joonas Riekkinen scorede. Pasning fra Ville Järveläinen strøg forbi Christian Larsen på tværs af zonen og åbnede Odense-defensiven fuldstændig op.

1-1-målet var højdepunktet i en anden periode, hvor Gentofte leverede det velkendte og strukturerede defensivspil som gjorde, at Odense ikke kom til særlig store muligheder.

Kampen fandt sit afgørende knæk i det 48. minut, hvor Gentofte fik to udvisninger. Mikael Gath tog time out før fem mod tre-muligheden, og fynboerne indledte et kæmpe pres mod Frederik Hansen i Gentofte-målet, der diskede op med tre-fire klasseredninger i første powerplay-sekvens.

Gentofte holdt ikke stand. Rasmus Bjerrum scorede til 2-1 efter at Odense fik spillet Gentofte-boksen tyndt, og det var starten til en god Bulldogs-periode, der kulminerede med 3-1-målet. Det var igen andenkæden med Vedel, Ehlers og Nielsen, der stod bag scoringen. Henrik Nielsen styrede et Ehlers-skud i kassen i det 53. minut.

Med målmanden ude kom de sidste krampetrækninger fra Gentofte. Men uden en eneste reel afslutning inden for rammen, blev det aldrig farligt og så løb det ud i sandet. God indsats af Frederik Hansen, der endelig fik nogle minutter som stand in for Seppänen.

Men Gentofte savnede offensiv power denne aften i Odense, hvor Andreas Pedersen spillede en fin kamp med mange veltimede indgreb. Rasmus Bjerrum spillede med stort drive, Dale Mitchell med stor vilje, mens Sebastian Ehlers fortsatte sin pointhøst med tre assister. Han er i form for øjeblikket.

Skrevet på baggrund af updates og øjenvidneberetning fra Odense Isstadion.