Sokker skal samle Maple Leafs-fans

Det kan være svært at bevare gejsten, hvis man holder med verdens største ishockeyklub, Toronto Maple Leafs. Den traditionsrige klub har ikke vundet Stanley Cup-trofæet siden 1967, men nu skal et par sokker være med til at holde humøret oppe blandt klubbens fans.

Maple Leafs er i gang med en større genopbygning, som skal bringe holdet tilbage til toppen i NHL. Vejen tilbage til den sjove ende af tabellen kan til tider synes uendeligt lang for de fleste af klubbens fans, men to lokale fyre med en bankende klubhjerte, vil nu forsøge at sprede smil på Toronto-fansenes læber.

Jake Mednick og Thomas McCole har introduceret “The Babsocks”. Et par sokker med blå og hvide striber og et billede af Maple Leafs’ træner Mike Babcock. Ideen til sokkerne opstod spontant i et omklædningsrum i foråret, da de to Toronto-fans snakkede med holdkammeraterne på deres hyggeishockeyhold om klubbens ansættelse af Mike Babcock.

– Der har været meget negativitet omkring holdet og organisationen – især i sidste sæson – og det var ikke så sjovt at være fan længere. Vi ønsker, at alle i byen har det sjovt og føler glæde ved at være Leafs-fans, fortæller Jake Mednick til Sportsnet.

Babcock-sokkerne blev introduceret omkring sæsonstart, og indtil videre er de gået som varmt brød. De første 200 par blev solgt på rekordtid, og de to nybagte iværksættere forsøger at måtte de mange Toronto-fans, som hungrer efter den ekstremt eftertragtede fodbeklædning.

Babsocks-hypen har været overvældende for Mednick og McCole, og de to Maple Leafs-fans nyder, at de allerede har været med til at sikre, at Mike Babcock for altid vil blive mindet i Toronto. De mener nemlig, at han er manden, som kan få Maple Leafs tilbage på det rette spor.

– Han er hele grunden til, at vi lavede produktet. Det er ikke bare, fordi hans navn rimer på “socks”. Vi mener, at han er en fantastisk træner, og vi kommer endelig til at få vendt skuden med ham ved roret, siger Jake Mednick.