OL-KVAL: Sørgeligt show: Slovenien nullede Danmark

Foto: Jan Korsgaard

Danmarks drømme om OL var spinkle inden dagens kamp mod Slovenien, her klokken godt 16 dansk tid er de lig med nul. Efter nederlaget mod Hviderusland havde danskerne hverken mentale, fysiske eller spillemæssige kræfter til at rejse sig i dagens kamp mod de kloge slovenere, der kynisk udnyttede et par danske fejl og sikkert kørte en 3-0-sejr hjem.

Hvis der overhovedet havde været stjernestøv over det danske spil inden i dag, så røg den sidste glans af det bedste landshold nogensinde, der vel i 90 ud af 120 minutters ishockey over to dage har ageret tandløst, trist og dybt skuffende.

Første periode endte målløs efter 20 minutter, hvor danskerne havde pucken mest. Fjerdekæden med Green, Christensen og Storm var den mest iøjnefaldende med et par gode skift, hvor trojkaen fik sat sig godt fast i den slovenske zone.

Syv minutter inde i kampen havde Nicklas Jensen en god mulighed efter en god stikning af Frans Nielsen ind over blå linje. Jensen tog et hurtigt træk og affyrede en kompetent afslutning, men den tidligere AaB-keeper Gasper Kroselj var på plads i slovenernes bur.

Danskernes spil i første periode var fornuftigt uden at imponere og det faldt også i øjnene, at de rød-hvide havde svært ved at skabe gode muligheder mod et slovensk hold, der stod solidt i egen zone. Også i den ene powerplay-mulighed, som Danmark fik da Anze Kopitar sad ude for en cross checking.

Slovenien havde periodens største mulighed, da Ziga Pance afsluttede et kontraangreb med et stolpeskud, og Jan Mursak var lige ved at lempe skiven i mål via en dansk skøjte. 0-0 var på sin vis retfærdigt nok.

Begge hold startede offensivt i de midterste 20 minutter. For Danmarks vedkommende med kompetente afslutninger af både Oliver Bjorkstrand og Nichlas Hardt.

Men den danske sygdom med store fejl var tilsyneladende ikke blevet udryddet. Philip Larsen smed en pasning lige op i staven på Sabahudin Kovacevic, der tilbage i 2011 blev fyret i Herning efter en halv sæson. Han sagde ja tak og skød fladt i modsatter hjørne. Andersen nåede ikke at reagere tilstrækkeligt og Slovenien var foran 1-0.

Kort efter var Markus Lauridsen og Peter Regin tæt på udligning med skud henholdsvis retur, men omvendt måtte Andersen også i et par heftige redninger tæt under eget mål.

Senest de to lande mødtes var i øvrigt i oktober 2015, hvor Danmark som kulminationen på en skuffende VM-turnering tabte 0-1 til nationen med under 200 seniorspillere på højt plan.

Godt halvvejs i kampen var Nikolaj Ehlers tæt på at dreje pucken i mål efter et stærkt dansk kontrastød, men derefter stod der Slovenien på spillet. Anført af stjernerne Anze Kopitar og Jan Mursak satte Slovenien sig så fast i den danske zone, at Janne Karlsson efter 34 minutter måtte kalde timeout efter en dansk icing.

Danskernes famlede sig frem og ligesom i aftes blev spillet nervøst og usammenhængende. Tre minutter før anden pause fik de rød-hvide en gylden chance for at udligne, da Mitja Robar røg i bad for en tackling i hovedet på Nikolaj Ehlers, der i et par minutter lå groggy foran den danske boks, men heldigvis hurtigt var klar igen.

Danskerne fik endda mulighed for to minutter i fem mod tre, men heller ikke her lykkedes det at skabe mere end end enkelt åben mulighed. Frygteligt at se på. 

At den danske boks fungerede glimrende i et efterfølgende slovensk powerplay var en ringe trøst.

Janne Karlsson justerede kæderne i tredje periode. Nikolaj Ehlers blev sat i førstekæden i stedet for Mikkel Bødker, der blev pillet helt ud efter en anonym indsats. Mads Christensen røg op i andenkæden, mens Rødovre-tredjekæden forblev intakt.

Lige lidt hjalp det, for Nicklas Jensen fik ikke skovlet en puck væk i midtzonen og slovenerne fik leveret en fornuftig spilvending. En anden tidligere Herning-spiller, Anze Kuralt, assisterede Ales Music og Slovenien var foran 2-0. Der manglede 11 minutter.

Frederik Andersen ramlede i en sandwich af spillere fire minutter før tid og måtte lade sig erstatte af Sebastian Dahm, der kunne se tiden rinde ud i den atmosfæreforladte hal, hvor de danske tilskuere forståeligt nok var tavse.

Slovenien fuldendte triumfen med Jan Urbas scoring til 3-0 på en trist fredag for dansk ishockey. Landsholdet fik på ingen måde revanche for gårsdagens nederlag og nu venter en ligegyldig kamp mod Polen på søndag.