SønderjyskE’s Frederik Rasmussen skifter til Alps Hockey League

Foto: Jan Korsgaard

Vojens-knægten Frederik Rasmussen forlader SønderjyskE Ishockey og fortsætter karrieren i sit andet hjemland, Østrig, hvor han skal spille for EHC Lustenau i Alpeligaen, skriver sønderjydernes hjemmeside. 

Lustenau er en af klubberne i Østrig med store og stolte traditioner og har altid været en stabil på første eller anden etage i Østrig. Lige nu spiller Lustenau altså i Alps Hockey League, der er den næstbedste liga i området. 

Frederik Rasmussen er søn af SønderjyskE-direktør Klaus Rasmussen, og moderen, Christine, er fra Østrig, så statsborgerskabet er dobbelt, og Østrig er næsten at betragte som et andet hjemland for Frederik Rasmussen.

Det er derfor både et bevidst valg og en drøm for den store forward, at han i næste sæson skifter Vojens og SønderjyskE Ishockey ud med EHC Lustenau i Alpeligaen, skriver SønderjyskE’s hjemmeside. 

– Jeg har altid haft en drøm om at spille i udlandet, og det gør det ekstra specielt, at det er i Østrig, fordi min mor er derfra. Jeg har østrigsk pas, landet betyder meget for mig, og jeg glæder mig til at vise mig frem dernede, siger Frederik Rasmussen.

Alps Hockey League består af hold fra Norditalien, Østrig og Slovenien, og unge Rasmussen forventer, at han træder frem i hierarkiet med sit skifte.

– Jeg skal ned og gøre en forskel på holdet. Jeg skal formentligt være første- eller andenkæde-spiller og virkelig arbejde hårdt for holdet og have en form for lederrolle. Jeg skal udvikle mig yderligere dernede, og forhåbentligt kan jeg med tiden også tage næste step op i den østrigske liga – det er i hvert fald min ambition, siger Frederik Rasmussen.

Han har fået sin hockeyopvækst i Vojens og har spillet på ligaholdet siden 2014/2015-sæsonen, og han forlader SønderjyskE med mange gode minder.

– Jeg er spændt på at flytte dernede og væk fra de trygge rammer i Vojens, men jeg tror også, at jeg har godt af det både personligt og hockeymæssigt. Nu skal der ses på mig med friske øjne. Jeg har haft en fantastisk tid i klubben, og jeg vil gerne takke fansene for opbakningen og de trænere, som har været med til at udvikle mig. SønderjyskE er et sted, hvor du føler dig velkommen hver eneste dag, og det kommer jeg til at savne, men nu glæder jeg mig til at forfølge min drøm i Østrig.

Frederik Rasmussen står noteret for i alt 221 kampe for SønderjyskE Ishockey i ligaen, pokalturneringen og Champions Hockey Leagu