SønderjyskE vinder tæt og dramatisk opgør i straffe

© iShoot.dk

Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE 2-3 STR (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1): Begge mandskaber mødte op med en sejr i bagagen, så der var lagt op til dyst mellem to selvtillidsfyldte hold i Rødovre Centrum Arena fredag aften. Rødovre skulle forsøge at ride videre på bølgen fra tirsdagens vilde comeback-sejr over Herning.

Matchen blev ligeså tæt og spændende som forudset. Rødovre førte to gange, men SønderjyskE slog igen på en ellers flot spillende Stefan Ridderwall, indtil han måtte udgå med skade.

I straffeslag var SønderjyskE stærkest, da Kyle Wharton lavede eneste fuldtræffer på William Rørth, mens Rødovre missede alle. Ét point til hjemmeholdet – og to til sønderjyderne. Kampen var underholdende og seværdig i alle 65 minutter, hvor især Patrick Galbraith i SønderjyskEs mål må fremhæves som kampens store oplevelse.

Begge hold med løse chancer i kampens indledning, og især gæsterne fik fat om tingene med hurtige og præcise pasninger.

Rødovre med stor fejl i egen zone efter syv minutter, hvilket gav Daniel Madsen muligheden alene med Stefan Ridderwall. Den svenske keeper reddede dog flot. Kort efter var sønderjyderne på spil igen, da Gabriel Desjardins havde dobbeltforsøg. Pucken dansede på målstregen, men Ridderwall fik blokeret.

Første powerplay faldt ud til Rødovre, da Kyle Wharton gik lidt for hårdt til André Pison i en intens duel foran Patrick Galbraith i gæsternes mål. Hjemmeholdet satte spillet op og fik afsluttet. Pucken ramte en spiller og faldt ud til Matthias Asperup, der sendte den ind i et tomt mål. 1-0 efter små 11 minutter.

Rødovre fik nyt powerplay kort efter, men denne gang gik det stik modsat. Spillet blev sat op, men Kim Johansson lavede fejl, og så kunne Steffen Frank stikke af sted og servere pucken for TJ Moore foran målet. Ridderwall fik kun halvklaret, og så lå pucken i netmaskerne til 1-1. Flot undertalsmål af gæsterne. Skidt af Rødovre.

De sidste minutter af perioden var med Rødovre i overtal – igen. Der skete dog ikke yderligere i de første 20 minutter, der havde budt på udmærket spil og tempo.

SønderjyskE bedst fra land i anden periode med masser af spil. Hurtig puckflytning gav Rødovre-spillerne masser af arbejde, mens Stefan Ridderwall kæmpede flot i målet.

Selv om gæsterne havde overtaget, scorede Rødovre det næste mål. Sebastian Bergholt gjorde forarbejdet, mens Mads Eller vippede returen ind bag Patrick Galbraith. Hjemmeholdet i front 2-1 efter otte minutter af perioden.

Stefan Ridderwall diskede op med stor redning efter afslutning af Steffen Frank kort for mål. I den anden ende havde først Matthias Asperup og dernæst Nicklas Carlsen gode chancer, der struttede af god energi og selvtillid. Patrick Galbraith med gode indgreb. Ganske chanceskabende spil fra begge hold.

SønderjyskE fik første mulighed i overtal med seks minutter igen. Der blev lagt stort tryk på hjemmeholdet, men de rødblusede holdt stand, selv om der var glimrende takter fra Mario Simionis tropper. Største chance var til Matt Prapavessis, der kanonerede pucken på stolpen.

Gæsterne begyndte i den grad at se udligningen. Gevinst kom med små to minutter til pause, da Phil Marinaccio slog pucken det sidste stykke over stregen efter vedholdende pres. Med 2-2 på måltavlen gik spillerne til pause. Maksimal spænding til sidste periode.

Hawaiihockey i begyndelsen af tredje periode, og hvor især SønderjyskE fik stor mulighed ved Steffen Frank. Stefan Ridderwall skred sikkert ind. Svenskeren med fin aften indtil videre.

Matthias Asperup måtte udgå efter syv minutter, da han kom uheldigt af sted fra en nærkamp ved Patrick Galbraiths mål. Asperup blev hjulpet af banen i det, der lignede store smerter.

Kort efter fik SønderjyskE powerplay, men de to minutter gik uden de store prøver af Ridderwall. I fem mod fem var der tydelig stillingskrig med halvdelen af perioden tilbage.

Endnu en Rødovre-spiller måtte forlade isen med ni minutter igen. Stefan Ridderwall blev kørt ned af Anders Førster, der røg ud i to minutter for interference. Ridderwall lå helt stille på isen og måtte ligeledes hjælpes af isen. Svenskeren i åbenlys groggy tilstand. William Rørth var tilbage fra U20-VM i Canada – og nu direkte på isen i sin første omklædte kamp efter hjemkomst. Drama for alle pengene på den københavnske vestegn.

SønderjyskE fik endnu en spiller udvist, hvilket gav Rødovre fem mod tre i over et minut. Mattihas Asperup var tilsyneladende retur på isen efter en visit i omklædningen og var straks inde i powerplay. Hjemmeholdet fik ikke kreeret det store i overtal, og i stedet endte det med lidt slagsmål foran William Rørth.

Rødovre med gylden mulighed med tre og et halvt minut igen, da gæsternes Rod Pelley blev udvist for slashing. Glimrende overtal af hjemmeholdet, der søgte alle mulige chancer. Patrick Galbraith med ligeså glimrende en præstation i buret. Underholdning helt til det sidste. Højspænding i arenaen.

Matchen gik i overtid, og nerverne blev helt uden på tøjet hos samtlige i arenaen. Matt Prapavessis med klart farligste forsøg i de fem minutter, da han fyrede pucken på overliggeren hos William Rørth. SønderjyskE med flere chancer til sidst, men Rørth og co. holdt stand. Vinderen skulle findes på straffeslag.

Kyle Wharton var eneste spiller, der fandt vej til netmaskerne på straffe, og så løb SønderjyskE med to point.

Drama helt til det sidste i Rødovre, hvor begge hold leverede en fejende flot dyst. Spænding om udfaldet hele vejen. De små 1.200 tilskuere fik gedigen underholdning at gå hjem på her først på weekenden.