SønderjyskE videre til semfinalen

Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates – SønderjyskE 0-2 (0-0, 0-1, 0-1) 1377 tilskuere var mødt op i Gigantium, hvor de fleste forventede en kamp, hvor hjemmeholdet ville kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne.

Aalborg røg ud, men man må sige, at det var med æren i behold. 4-0 i kampe lyder meget voldsomt, men havde Aalborg haft effektiviteten i de to hjemmekampe, så kunne man sagtens have haft en kamp fem på søndag.

Aalborg var uden Lasse Bo Knudsen og Tobias Ladehoff, hvilket man dog havde været i hele serien indtil videre. Hos SønderjyskE var der igen fuldt hold, så Henrik Nielsen havde fået sin sædvanlige plads i fjerdekæden hos mestrene. Denne skribent skulle mene, at en spiller af hans kaliber kunne sagtens finde videre til en anden klub for yderligere udvikling og spilletid.

Skulle man have flere kampe i serien, så skulle Aalborg vinde kampen i aften, og kom rigtig godt ud til de første 20 minutter, hvor de producerede nogle chancer, hvor man dog var ineffektive foran mål. Myllykoski havde en god dag i SønderjyskE og afviste mulighederne, når Aalborg kom tæt på.

SønderjyskE fik i flere omgange lagt et godt pres på Aalborg og havde pucken i deres zone, men alligevel fik Aalborg holdt SønderjyskE væk fra de helt store chancer.

Den mest dramatiske situation i første periode kom, da Sebastian Ehlers var utilfreds med en tackling, som han havde modtaget, og efter dommerens fløjte hamrede pucken i endebanden med det resultat, at han fik en personlig straf for usportslig optræden.

SønderjyskE fik kampens første mål i powerplay. Der gik bare syv sekunder af powerplay, så havde Scott Campbell scoret til 0-1. Han var helt fri i slottet efter opspil fra Cory Quirk bag mål og Mark Lee, der havde vundet pucken efter faceoff.

Cirka midtvejs i perioden sendte Annti Rantanen et skud afsted fra blueline, der ramte sammenføjningen og hoppede i spil igen. Rantanen så pucken inde fra sin position, og havde hænderne over hovedet i jubel.

Joni Myllykoski fik lavet en mesterredning, da han med det yderste af handsken fik skubbet pucken væk på stregen. Der var lidt protester over, at der ikke blev dømt mål, men pucken var ikke over stregen, så helt korrekt, at der ikke blev dømt mål.

Aalborg blev en del mere offensive i 3. periode, for der skulle scores mål, hvis man skulle have en chance for at få flere kampe i serien. Det efterlod flere gange SønderjyskE med en mand helt fri mod Lundell eller situationer, hvor SønderjyskE var i overtal på vej frem af isen. Marcus Lundell havde flere gode redninger, hvor blandt andre Tyler Gotto og Mads Bødker endte med at stå helt fri ved den bagerste stolpe.

Der blev satset mod slutningen, hvor Aalborg med omkring et minut igen af kampen, hev Lundell ud af målet for at spille i overtal. Det endte dog med at give bagslag, da Cory Quirk kunne sende pucken ned i det tomme mål til stor jubel blandt de små 100 SønderjyskE-fans, der var i Aalborg denne torsdag aften.

Joni Myllykoski havde til tider ikke det store at lave, men når Aalborg kom frem over isen, så var han sikkerheden selv. Redningen på Lars Lundins forsøg var en klasseredning, hvor han lige fik handsken på, mens han er på vej den anden vej. Marcus Lundell i den anden ende var også i ilden flere gange, og kunne ikke lastes det mål, som han lukkede ind.