SønderjyskE udligner intens serie i Rødovre

Vojens Efterskole
Foto: Ian Nielsen (www.ianfoto.dk)
Vojens Efterskole

Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE 1-2 OT (0-0, 1-1, 0-0, 0-1): Fjerde slag i kvartfinalekrigen mellem Mighty Bulls og et sønderjysk mandskab, der slog tilbage i tirsdags i Vojens med en reducering i serien.

320×360 artikel

Og SønderjyskE snuppede også anden sejr i træk mod Rødovre. Aftenens gæster var klart stærkest i fem mod fem, og da Rødovre mislykkedes i powerplay, slog SønderjyskE til med en afgørende scoring kort inde i fjerde periode. Game winner af Steffen Frank og fortjent sejr – og 2-2 i serien.

Inden matchen fik David Suvanto overrakt Herbert Knox-pokalen som bevis på at være årets spiller i Rødovre. En traditionsfyldt kåring, hvor truppen alene står for at vælge en spiller via en afstemning.

En ganske tæt indledning på kampen, hvor der var løse chancer i begge ender, men uden at de to målmænd – Stefan Ridderwall og Patrick Galbraith – for alvor blev testet. Nicklas Carlsen bød ind med farlig afslutning efter otte minutter, men ellers foregik spillet primært frem og tilbage gennem midtzonen med et lille spilovertag til gæsterne.

Kampens første udvisninger faldt kort før midten af perioden. Én til hver – og den ekstra plads fik tempoet i vejret med hurtige spilvendinger. Første mål dog stadig til gode.

Stor fight fra begge mandskaber og kampens betydning var i den grad tydelig. Kamp om hver eneste puck, og der blev givet alt og mere til i nærkampene. Ægte slutspilsdrama i en godt fyldt og oplagt Rødovre Centrum Arena. Dog også tydeligt, at fejlpasninger fra begge sider vidnede om en vis nervøsitet.

Rødovre sluttede perioden med powerplay, men trods fint pres forblev det målløst. Tilbagevendte Kim Johansson burde dog have scoret kampens første mål, men han tøvede på åbent mål, og så var det ingen sag for Patrick Galbraith at redde pucken.

Ikke det store at berette fra begyndelsen af anden periode, hvor de to defensiver ikke tillod meget plads. Phil Marinaccio med bedste forsøg, men Stefan Ridderwall var varm i buret på afslutningen fra venstre side.

Vi skulle syv minutter hen i anden periode, før matchens første mål faldt. Rødovre var i powerplay, og tyrene fastholdt pucken i offensiv zone. Flere forsøg fra distancen, og små 30 sekunder før udløb hamrede Julius Nyqvist pucken op i modsatte hjørne. 1-0 og jubel blandt de fleste tilskuere i arenaen. Trommeriet fortsatte ufortrødent i enden med SønderjyskE-supporterne.

Rødovre fik to udvisninger med halvandet minuts mellemrum, hvilket gav glimrende muligheder for gæsterne. Stefan Ridderwall gjorde det imidlertid svært for gæsterne, der ikke fik udnyttet overtallet.

Intensiteten fejlede absolut intet i aftenens duel, hvor fighten var i højsædet, og hvor de åbne chancer var sjældne. SønderjyskE med spillemæssigt overtag, men gæsterne kæmpede med at bryde gennem tyrenes forsvarsmur.

SønderjyskE fik udbytte af overtaget med små fire minutter til pause. Daniel K. Hansen afsluttede fra kanten af slottet, og Anders Biel styrede pucken ind bag Ridderwall foran målet. Flot mål – og uafgjort på måltavlen. I dén grad en åben forestilling.

Sønderjyske klart mest toneangivende i sidste halvdel af første periode. Gæsterne totaldominerede i fem mod fem mod slutningen. Rødovre sluttede dog med 30 sekunder i overtal, inden dommerne sendte spillerne til pause.

Rødovre fik chancen i sammenlagt tre og et halvt minut fra begyndelsen af sidste periode, men hjemmeholdet fandt overhovedet ikke takterne. SønderjyskE holdt ved og klarede frisag. Heller ikke da Rødovre mod midten af perioden spillede i powerplay blev det farligt foran Patrick Galbraith. Frustrationer hos de rødblusede, der langt fra kan være tilfredse med overtalssituationerne. SønderjyskE, derimod, klarede paragrafferne på flot vis.

Nøjagtig som i anden periode satte SønderjyskE sig tungt på spillet i fem mod fem over midtvejs i perioden. Større tempo og kreativitet hos gæsterne, mens Rødovre kæmpede indædt og levede på kontra.

SønderjyskE overlevede endnu et undertal, og Rødovre har i den grad vist mangler i powerplay i matchen. Også SønderjyskE fik powerplay, men trods fine takter og kæmpe chance til Anders Førster ét sekund før tid forblev stillingen 1-1. Kampen fortsatte til fjerde periode.

Som ventet blev der straks åbnet op i spil fire mod fire, og der skulle ikke gå længe, før det resulterede i afgørelsen. Efter blot halvandet minut dukkede Steffen Frank op i venstre side af Rødovres mål, og han slyngede resolut pucken ind til resultatet 1-2.

Spillerne nåede dermed knap nok at komme ud efter pausen, før gæsterne slog til og udlignede til 2-2 i en spændende og intens kvartfinaleserie. Næste slag står på søndag i Vojens.