SønderjyskE slog tamt hjemmehold i Frederikshavn

Foto:Frank Nielsen/FN SPORTSFOTO

Frederikshavn White Hawks-SønderjyskE 1-4 (1-2,0-1,0-1) SønderjyskE´s danskere slog til, på en aften hvor hjemmeholdets udlændinge var totalt anonyme. En solid defensiv indsats af Simionis tropper, og et hjemmehold, der ikke formåede at bryde den ned. Steffen Frank blev den store helt med tre mål, og alle fem mål i opgøret scoret af danskere.

En rodet første periode i Nordjyske Bank Arena, hvor det var meget småt med de farlige chancer. Noget af et antiklimaks for de fremmødte tilskuere, der var vidne til nytårsbraget mod Aalborg, der blev karakteriseret som en af de bedste kampe i Metal Ligaen i denne sæson.

Det startede ellers med et meget godt pres fra hjemmeholdets side, hvor Alexander Bumagin viste sig frem med et par fornemme pasninger. Russeren i form, og han bliver giftig for høgene.

Der skulle en fejl til fra David Friedmann, inden vi kunne notere aftenens første scoring. Sløseri fra canadierens side gav gæsterne en chance, og efter en retur fra Galansky, kunne Steffen Frank smide skiven i nettet. Stor jubel blandt de 20 medrejsende fans fra Vojens.

Kort efter blev Anders Førster fortjent sendt i bad. En unødvendig tackling til hovedet på Simon Grønvaldt blev takseret til fem minutter plus game, men overtallet var ikke noget at skrive hjem om.

Høgene havde nærmest ikke et skud mod Patrick Galbraith i det powerplay. Det fusede ud i ingenting, ligesom resten af perioden, der nok må betegnes som en af de dårligste overhovedet, der er spillet i Frederikshavn i den her sæson.

I starten af anden periode fik vendelboerne igen chancen i powerplay. Et skud på stolpen fra Evan Jasper var det tætteste holdet kom på en udligning.

I samme powerplay tog gæsternes Steffen Frank sagen i egen hånd, og med en høge-back halsende efter sig, fik han sendt pucken ind i det korte hjørne ved Galansky. 2-0-føring til SønderjyskE, og tjekken i hjemmeholdets bur må ærgre sig, da det er en puck, der bare ikke må gå ind bag en keeper af hans klasse.

Det var stadig rodet i det nordjyske, hvor der dog bemærkelsesværdigt ikke var særlig mange spilstop.

Det gjorde dog ikke kvaliteten bedre, og man kan håbe, de to mandskaber finder bedre spil frem til semifinalen i Final 4 om godt to uger.

Patrick Galbraith fik et flip mod slutningen af anden periode. Desværre havde dommer Reimer ikke den rette forståelse for Galbraiths frustrationer, så han blev ved med at diskutere med den sønderjyske keeper, i stedet for at køre til face-off i den anden ende.

Det gav 10 minutter til kamprapporten til Galbraith, hvilket virkede helt unødvendigt. Det gjorde coach Simioni også højlydt opmærksom på, for canadieren var i det røde felt.

Tredje periode lignede de to første. SønderjyskE stod defensivt, alt imens høgene forsøgte sig. Det kastede endnu et stolpeskud af sig. Denne gang var det Thomas Søndergaard der var uheldig med sin afslutning. I den anden ende havde Christian Silfver et brag på overliggeren. Herlig afslutning fra finnen, der havde fortjent bedre.

En fortjent scoring blev det dog til Rasmus Lyø med 12 minutter igen. Et brag af et slagskud sendte han ind i netmaskerne, da SønderjyskE udnyttede et powerplay. 3-0 til gæsterne, der havde held af taktikken med at stå stærkt defensivt, og slå til på de rigtige tidspunkter i den anden ende.

Mads Larsen reducerede for hjemmeholdet med otte minutter tilbage af opgøret. Endelig fik vendelboerne scoret i powerplay, da Frederik Rasmussen sad ude for sønderjyderne. Lidt fornyet optimisme hos hjemmeholdet, og de i aften meget tavse supportere.

Det blev aldrig rigtig spændende i slutminutterne, og SønderjyskE hev en fortjent sejr hjem. Fjerde udesejr ud af fire mulige i sæsonen mellem de to mandskaber. Spændende hvordan det arter sig på neutral bane i Aalborg til Final 4.

Steffen Frank slog det sidste søm i White Hawks kisten i aften, med scoring i tomt bur, og især udlændingene for hjemmeholdet må have en dårlig smag i munden, og hjem og se sig i spejlet.