SønderjyskE sled sig til tre point mod Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Esbjerg Energy 4-3 (3-1,1-1,0-1) Det holdt hårdt for SønderjyskE i aftenens lokalopgør og prestigefyldte derby mod Esbjerg.

Lige til det sidste var sønderjyderne presset i bund i forsvaret af 4-3-føringen, men den lyseblå helt i aften var uden tvivl U20-landsholdsmålmanden Kasper Krog, der kom ind for en skadet Joni Myllykoski i slutningen af anden periode – endda i undertal – og gjorde det bundsolidt.

Krog lukkede godt af umiddelbart efter han kom ind, og også i slutfasen brillerede den talentfulde keeper med en række fine parader og indgreb, der afviste en god del Esbjerg-forsøg. For gæsterne havde kvalificerede chancer i slutfasen og var vel gennemgående det bedste hold i fem mod fem-spillet.

Men til ishockey hører også disciplin, og den manglende disciplin kostede Energy-mandskabet i aften.

Ikke mindst i første periode, hvor de to hold udvekslede et par tidlige mål, men Esbjerg havde egentlig teten, da en række unødvendige udvisninger kostede både mål og momentum.

Rasmus Nielsen udnyttede fem mod tre-spillet, da han stødte en returpuck i målet til 2-1, og inden perioden var ovre scorede Danny Hobbs gennem benene på Henriksen i Esbjerg-buret.

Gæsterne kæmpede hårdt for at komme tilbage og var aldrig ude af kampen. Phillip Bruggisser viste sine offensive kvaliteter med et præcist skud, der gav Esbjerg en reducering til 2-3. Det var tidligt i tredje periode, men i det 34. minut scorede SønderjyskE igen i powerplay.

Denne gang Danny Hobbs, der flænsede skiven op i det korte hjørne. Hobbs havde staven bøjet nøjagtig så godt i aften som den anden tomåls-skytte Phillip Bruggisser, der igen viste offensive kvaliteter, da han reducerede til 3-4.

Hans reducering kom med godt otte minutter igen, og den sidste fase var ren overlevelse for sønderjyderne, der holdt stand.

Esbjerg-træner Pederson kunne glæde sig over høj moral i sin trup, men han må stadig savne mere skudkraft fra importspillerne. Hos SønderjyskE har Rasmus Nielsen overbevist lige siden han igen kom i spil, men nye tunge miner i SønderjyskE’s boks på grund af Myllykoskis lyskeskade og Elias Granath, der udgik efter første periode.