SønderjyskE sled sig til smal sejr i Herlev

Herlev Eagles-SønderjyskE 0-1 (0-1,0-0,0-0) Der blev blot scoret en enkelt gang, da SønderjyskE mødte Herlev denne tirsdag aften i Herlev Skøjtehal, og  det var allerede efter 50 sekunder.

13 sekunder tidligere havde Thomas Spelling ellers fået en udvisning, men hjemmeholdets powerplay kiggede kun fremad og pludselig slap Derek Damon fri og scorede sikkert til 1-0.

Samme Damon var ved at blive sorteper i den anden ende af kampen, da han med godt fem minutter igen pådrog sig en game misconduct for en spearing, men sønderjyderne overlevede og trak alle tre point med hjem i bussen.

Tilbage til kampens indledning og en første periode, der var ganske lige og med en chancefordeling, der var fifty-fifty. Herlev havde både skud på ydersiden af stolpen og et par pucke, der susede lige forbi Myllykoski, men omvendt skulle Mosher i Herlev-målet også ud i et par fine ting for at holde sønderjyderne væk.

Kort inde i anden periode var Lukas Lundvald tæt på at overliste Myllykoski med en fræk afslutning fra en position bag. Kort efter begyndte duellen mellem Thomas Spelling og Evan Mosher, da SønderjyskE-forwarden afsluttede fra fri position. Mosher klarede glimrende.

Kampen fortsatte i solid jævnbyrdighed i anden, men Herlev manglede evnen til at skabe de helt store muligheder, men sønderjyderne agerede noget tøvende.

Der var chancer i periodens slutfase, hvor Kim Staal, Dallas Maxwell og Frederik Bjerrum fik broderet sig frem til et par gode chancer, inden SønderjyskE kom af sted i en to mod en-situationer. Mosher klarede glimrende.

Sønderjyderne var på hælene i slutningen af anden periode, hvor Lukas Lundvald først serverede en to mod en-mulighed til Christoffer Gath, der skulle have scoret. En udvisning til Nikolaj Carstensen kort før pausen resulterede i et kæmpe Herlev-pres, hvor Myllykoski i gæsternes mål hoppede og dansede og måtte have hjælp af tværstangen. Udligningen udeblev.

Dallas Maxwell åbnede tredje periode med et par gode forsøg på Myllykoski, og kort efter fortsatte duellen mellem Thomas Spelling og en storspillende Evan Mosher i Herlev-målet. Det brændte på hos hjemmeholdet i en intens kamp, hvor der i begge ender af banen blev spillet med tætte markeringer og hårdt arbejde. Ingen fik noget gratis i kampen i Herlev, hvor 295 tilskuere var mødt op.

I kampens sidste fase havde sønderjyderne fornuftig kontrol over tingene, og Herlev havde vanskeligt ved at skabe de store muligheder rent offensivt. Den sidste energi manglede, og selv ikke Derek Damons udvisning kunne altså hjælpe hjemmeholdet til en sen udligning.

Thomas Spelling var mest markant for gæsteholdet, mens målmand Mosher gjorde det fremragende i hjemmeholdets bur. Evan Mosher ville formentlig gerne have byttet med Spelling og taget de tre point med hjem.

SønderjyskE havde skrevet Niclas Edman på skadeslisten, og på den baggrund – med en halv backlinje ude – var gæsterne lykkelige over den smalle sejr og en defensiv, der holdt i alle 60 minutter.