SønderjyskE skriver med Niclas Edman

Ganske overraskende snupper den lange svenske back, Niclas Edman, en tredje sæson i Metal Ligaen. Efter Gentofte og Frederikshavn rykker Edman nu til SønderjyskE. Det skriver sønderjydernes hjemmeside her til morgen.

Overraskende fordi Niclas Edman allerede var offentliggjort som ny back i den svenske Division I-klub Forshaga, men nu har han tilsyneladende ombestemt sig.

– Efter lidt tilløb er vi glade for, at han nu skifter til os. Vi følte også, at vi i den nuværende trup manglede lidt ”size” i forsvaret, og det får vi med Nic. Han er en god kombination af en stor og mobil back, der også kan flytte pucken. Hans forcer kommer til at styrke os i begge ender af banen, og jeg ser frem til at se ham tørne ud i den lyseblå trøje, siger SønderjyskE-træner Dan Ceman.

Edman kom i sæsonen 2013/14 til Gentofte Stars fra svenske Troja-Ljungby og udmærkede sig straks med masser af istid og et stort overblik. I Frederikshavn fik han 34 kampe i grundspillet med 28 point (7+21) til følge.

I plus/minus-statistikken leverede han fine +21. Slutspilsrekorden 13 kampe, 5 point og -1 var til gengæld mindre prangende, men Edman har altså i sine to sæsoner i Danmark vist nok til, at Dan Ceman henter ham til SønderjyskE. Mange Vojens-folk fra gamle dage vil formentlig mindes den lange back fra 90’erne, Mikael Wiklander, når Edman kommer på is i SE Arena.

Og det gør han altså formentlig sidst på ugen, når SønderjyskE indleder træningen frem mod den kommende sæson.

Han bliver den syvende udlænding hos SønderjyskE, der i den kommende sæson spiller med en enkelt finne (Joni Myllykoski), svenske Edman og fem nordamerikanere, hvor Tyler Gotto er eneste genganger. Alle fire forwards med amerikansk/canadisk pas er nye i klubben.