SønderjyskE sikkert på 2-0 i kampe

Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates – SønderjyskE 1-5 (0-1, 1-2, 0-2) Fredag aften blev ikke den store fest for størstedelen af de 4000 fans, der var kommet i Bentax Isarena, men derimod var der fest i udebaneafsnittet, da de kunne tage turen sydover med en sejr på 5-1 i en kamp, hvor SønderjyskE var det bedste hold på isen, men også taktisk, så styrede Mario Simioni tropperne med sikker og fast hånd.

Hos Aalborg var der afbud fra Nikolaj Carstensen, men ellers stillede man op med samme opstilling som i tirsdags; dog med enkelte ændringer i kæderne. Afbuddet fra Carstensen havde givet muligheden til Nikolaj Nielsen, der var listet som syvende back på holdkortet. Hos Sønderjyske var der ingen ændringer i opstillingen.

Man kunne mærke stemningen på tribunen i begge ender af isen, hvor fansene gjorde, hvad de kunne i første periode for at skabe en god lydkulisse. Kampen startede uden de store muligheder til nogen af holdene, hvor Steffen Frank var tættest på for SønderjyskE.

To udvisninger til Aalborgs Spencer Humphries og Lasse Bo Knudsen med kort mellemrum straffede SønderjyskE, da Phil Marinaccio hamrede pucken afsted fra blueline, og der var plads langs isen og ind ved den nærmeste stolpe.

Aalborg kæmpede videre, og var tæt på at udligne ved Mikkel Højbjerg, da han fik chancen under mål efter god forechecking fra Julian Jakobsen.

Presset fra Aalborg gav også chancer i den anden ende, hvor SønderjyskE kom afsted i en to mod en, men Matt Prapavessis skød selv på mål, men Ronan Quemener fik reddet med handsken. Kort efter var Phil Marinaccio tæt på at blive dobbelt målscorer, men hans forsøg fik kun stolpen til at ringe.

Aalborg fik sin første powerplay, og havde tydeligvis fået at vide, at man skal sende alt på mål, for der blev sendt en masse pucke mod mål, og især Thomas Spelling skød en masse. Mens Aalborg trak op gennem zonen stødte Mads Lund og Julian Jakobsen sammen, hvor Lund så ud til at være hårdest ramt, da han måtte skubbes af isen af et par holdkammerater.

Mod slutningen af perioden var Martin Eskildsen tæt på at fordoble føringen for SønderjyskE, men Quemener var på plads.

SønderjyskE havde Mads Lund tilbage på isen efter hans hændelige uheld mod slutningen af perioden. Senere måtte Steffen Frank også udgå efter at være ramt af Sebastian Brinkman, men han kom ligeledes tilbage i perioden.

Aalborg fik en gylden mulighed for at udligne i starten af perioden, da man kom i powerplay, men trods et par gode muligheder og styringer, så blev der ikke scoret.

Der kom en mindre pause efter små 7.30 af perioden, da der var et problem med den ene bande, der skulle løses. Det udnyttede SønderjyskEs træner, Mario Simioni, som en ekstra timeout, mens Aalborgs spillere ventede på isen.

Det var SønderjyskE, der scorede periodens første mål, da Rasmus Nielsen sendte pucken ind på sin egen retur, da skuddet blev blokeret i første omgang. 2-0 til gæsterne. 

Så gik det stærkt, da Phil Marinaccio igen måtte i boksen at sidde, og det lignede et dødt powerplay fra Aalborgs side, men så røg pucken hurtigt fra Martin Højbjerg til Jakobsen og til Humphries, der hamrede pucken i nettet via overliggeren.

Nede 1-2 var Aalborg tilfreds med at tage det perioden ud, men TJ Moore ville det anderledes og sendte pucken højt i nettet til 1-3 til stor jubel blandt SønderjyskEs medrejsende fans.

Aalborg fik powerplay i starten af perioden, men der var ingen idé og gejst i det, og det var tydeligt at se, at SønderjyskE havde studeret den del af spillet. Aalborg kom ikke frem til de store chancer.

Nede med 1-3, så havde Thomas Spelling en gylden mulighed for bringe spænding ind i kampen, og kort efter var Steffen Frank alene mod Ronan Quemener, men han overplacerede skuddet.

SønderjyskE lukkede reelt set kampen, da Gabriel Desjardins sendte pucken i nettet tæt under mål. TJ Moore lukkede endeligt kampen til 1-5, da han var afsted i to mod en, hvor han sendte pucken højt i nettet uden chance for Quemener i målet.