SønderjyskE sejrede sikkert i Aalborg

Aalborg Pirates – SønderjyskE 1-4 (0-2, 0-1, 1-1) Onsdagens kamp i Bentax Isarena var et topopgør mellem nummer tre og to i Metal Ligaen, men samtidigt et opgør mellem de to hold, der havde tabt deres respektive semifinaler, fredag aften, i Metal Final4.

Hos Aalborg var man igen uden Julian Jakobsen, hvilket kunne tyde på, at han ikke havde været hundrede procent klar til Final4, men spillede alligevel.

Derudover var man også uden Sebastian Brinkman, der har været ude i længere tid. Hos SønderjyskE var der ikke de store nævneværdige skader på holdet. En kamp med masser af dramatik og et par spillere fra Aalborg, der ville tidligt i det varme vand.

SønderjyskE spillede en solid kamp, og sejrede sikkert.

Kampen startede med god fart i skøjterne fra begge hold, hvor SønderjyskE kom foran efter små fem minutter, da Daniel Galbraith sendte et skud på mål, der så ud til at ramme en Aalborg stav på vejen ind, og dermed snød Ronan Quemener i målet. Aalborg kom til nogle enkelte chancer i den første halvdel af perioden, men det var mere sporadiske chancer, og det var stort set kun kæden med Højbjerg-tvillingerne og McNamee, der var farlig.

Målet til 0-2 var et meget tegn på, hvilken vej, at marginalerne ryger for tiden. Phil Marinaccio sendte en puck fra blueline mellem venner og fjender, og direkte på stolpen, hvor det ser ud til, at den røg ud i skøjterne på Quemener og i mål.

SønderjyskE havde god kontrol på 1. periode, hvor de var først på de løse pucke og generelt spillede meget sikker ishockey uden de store fejl.

Efter målet til 0-2 begyndte Aalborg at arbejde mere, og Nikolaj Carstensen sendte pucken på sammenføjningen. Kort efter fik SønderjyskE kampens første udvisning, hvor Højbjerg-tvillingerne var tæt på at få spillet SønderjyskE tynde, men sidste aflevering sad ikke præcist. Kyle Wharton gav Aalborg muligheden i fem mod tre i et lille minut, da han røg ud for roughing. Pucken hoppede og dansede omkring stregen, men Galbraith fik vist hans klasse og slog til pucken i luften og ud mod hjørnet.

0-2 efter 1. periode kunne man ikke sætte det store på, selvom Aalborg vandt skudstats med 9-5.

SønderjyskE var millimeter fra 0-3, hvor pucken lå i målfeltet i længere tid, inden Aalborg fik slået pucken ud af zonen. Det blev til 0-3 kort efter, da Cam Braes fik Aalborgs første udvisning, hvilket SønderjyskE straffede hurtigt. Steffen Frank ville smide pucken ind foran mål, men den ramte Lasse Bo Knudsens stav, og snyder Quemener, der var chanceløs i situationen.

Målet til 0-3 låste kampen i en situation, hvor SønderjyskE ikke ville frem, men stod solidt i egen zone, og når Aalborg fik spillet sig frem til chancerne, så var Patrick Galbraith klar med en redning. Med under to minutter igen havde Mikkel Højbjerg stort set frit mål, men Patrick Galbraith kom nærmest flyvende over med handsken og reddede chancen.

0-3 efter 2. periode kunne man ikke sige noget til.

Aalborg startede 3. periode i powerplay, men der gik ikke længe, før Spencer Humphries havde smidt pucken i nettet bag Patrick Galbraith. Kort forinden målet havde Mikkel Højbjerg fået en badebillet, da han lavede en boarding på Rasmus Lyø, der måtte forlade kampen i situationen. Da Rod Pelley også fik en udvisning i situationen, så spillede man fire mod fire i lidt tid efter scoringen, og her var Aalborg tæt på i flere omgange, hvor Thomas Spelling og Lasse Bo Knudsen var tæt på at reducere yderligere.

SønderjyskE kom i fem mod tre i næsten to minutter, da Aaron Harstad fik taget en udvisning. Det lignede unægteligt, at pucken var i nettet og røg ud i spil igen, men der var ingen protester fra SønderjyskE i situationen. Dommerne skøjtede heller ikke sammen ved det kommende spilstop, så de har ikke været i tvivl i situationen. Da Jeppe Jul Korsgaard og Tobias Ladehoff begge tog en udvisning for forsinkelse af spillet, så endte SønderjyskE med at spille fem mod tre i næsten fire minutter uden scoringer. Aalborg spillerne kæmpede heroisk i boksspillet og blokerede flere skud.

Masser af dramatik midtvejs i perioden, da Mads Falborg Iversen først satte Phil Marinaccio i banden med en boarding, hvilket Rod Pelley ikke ville finde sig i, og endte med at tage en udvisning for ikke at følge dommernes anvisninger.

Der gik ikke lang tid før, at Spencer Humphries også fik en badebillet for en slashing på Steffen Frank, der blev liggende på isen og måtte hjælpes af isen. Hoveddommerne havde ikke set, hvad der skete, men det havde linijdommerne, og Spencer Humphries blev sendt i bad. Mario Simioni tog timeout for at få sat deres powerplay op, så de endegyldigt kunne lukke kampen, hvilket lykkedes, da Matt Prapavessis let kunne sende pucken i nettet.

Resten af kampen foregik uden den store dramatik, og tiden løb stille og roligt af uret. SønderjyskE kunne tage hjem med en sikker sejr over mestrene, der op til flere gange lod frustrationerne løbe af med sig.

Patrick Galbraith spillede en rigtig god kamp for SønderjyskE i målet, men også TJ Moore, der blev noteret for tre assists i kampen var på pletten for SønderjyskE.