SønderjyskE sejrede og tog 1. pladsen

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – SønderjyskE 1–4 (1-0, 0-0, 0-4)

SønderjyskE snuppede Metal Ligaens 1. plads, da man med en sen slutspurt og høj effektivitet i power play sejrede med 1-4 i Esbjerg, efter en intens og tempofuldt kamp, hvor det ikke var let at se, at Esbjerg reelt set ikke havde andet end æren at spille for.

SønderjyskE kunne mandag sikre sig Metal Ligaens 1. plads, da man gæstede Granly Hockey Arena i Esbjerg. Sønderjyderne havde således, med et enkelt point, fået sneget sig forbi Frederikshavn, som ellers har haft teten gennem stort set hele grundspillet. For Esbjerg var 3. pladsen en realitet, uanset udfaldet af aftenens kampe.

Esbjerg havde senest problemer med at få hul på bylden mod Odense, der kunne drage hjem med en sejr på 0-1, mens sønderjyderne til gengæld ikke havde de store problemer med at slå fynboerne, da de hentede en 3-6 sejr med hjem fra Odense i fredags.

Vestjyderne var mandag uden Jeppe Vinther og Henrik Clausen, mens Sønderjyske måtte undvære Søren Dau.

Kampen fik en jævnbyrdig og chancefattig indledning. Det virkede som om de to hold lige skulle føle hinanden lidt an. Der kom dog masser af intensitet og fysik ind i kampen relativt hurtigt, hvor det fornemmedes at der var tale om et lokalopgør med en topplacering på spil for de forsvarende mestre fra SønderjyskE.

Esbjergs Søren Nielsen var ved at slide sig frem til en afslutning efter små fem minutters spil, men Nielsen fik aldrig rigtigt ram på pucken, som derfor gled lige forbi mål.

Gæsterne tegnede sig for de første par afslutninger i perioden, hvor bl.a. Scott Campbell fik testet Jeff Frazee i Esbjerg-målet.

Som man rundede halvvejsmærket fik kampen mere nerve og tænding. Der blev gået til makronerne og begge hold var lettere irritable fora eget mål, hvor der ikke blev givet ved dørene.

Givet ved dørene blev der til gengæld næsten minuttet efter, da Aaron Lee opsnappede en skidt pasning, som SønderjyskE ville føre pucken frem af banen. Lee tog efterfølgende sagen i egen hånd og hans break away blev sikkert omsat til scoring, da Joni Myllykoski blev udplaceret højt i målet: 1-0 til Esbjerg.

Gæsterne fik et par chancer i power play efter hhv. 13 og 17 minutters spil. Men trods glimrende overtalsspil og et par kvalificerede afslutninger, så formåede Esbjerg at tage føringen med ud til den første pause.

Anden periode skulle vise sig tempofyldt og der var fortsat langt mellem de helt store scoringsmuligheder. Esbjergs Tyler Gron og Matt Pistilli var dog ved at kombinere sig frem til en god mulighed efter otte minutters spil, men det blev i sidste ende lidt for fint for de to canadiere.

Fint var det ikke efter 11 minutters spil, da Esbjerg kom i problemer bag eget mål. SønderjyskE lå langt fremme på banen og stressede godt, hvilket var lige ved at give pote, da man fik vristet pucken fra Anders Krogsgaard bag eget mål. Frazee fik dog reddet sin kollega og hjemmepublikummet kunne ånde lettet op.

Gæsterne bed fra sig igen efter 16 minutter, hvor Darcy Zajac skar ind foran Esbjergs mål og havde en god mulighed for at bringe balance i regnskabet. Canadierens afslutning gled dog lige forbi fjerneste opstander. Fortsat 1-0.

Anders Krogsgaard indkasserede en udvisning for en høj stav mod slutningen af perioden og gæsterne kunne således starte tredje periode med halvandet minuts power play.

Mens SønderjyskE ikke formåede at drage fordel af periodens første power play, så var man til gengæld effektive de næste to gange man fik chancen.

Efter syv minutter blev det således 1-1 ved Thomas Spelling, der hamrede et slagskud ind bag Frazee og recepten var nogenlunde den samme, da gæsterne, ligeledes i power play, kom på 1-2 ved Michael Eskesen, der også afsluttede resolut fra distancen.

Forinden havde Esbjerg haft deres eneste power play-mulighed i kampen og Brock Nixon var her ganske tæt på at komme på tavlen for vestjyderne, der dog i slutfasen måtte se gæsterne trække fra med to scoringer i tomt mål ved hhv. Darcy Zajac og Scott Campbell.

Man of the match: Godt nok fik Esbjerg kun registeret 16 afslutninger på mål, men der var et par rigtigt store chancer imellem, som Joni Myllykoski på flotteste vis tog sig af. Den stærke finske keeper løber derfor med titlen.