SønderjyskE sejrede i play in-generalprøven

Foto: iShoot.dk

SønderjyskE-Gentofte Stars 4-3 (1-1,1-0,2-2) Der var lagt i kakkelovnen til en intens match i aften i Vojens mellem de to oplagte play in-kandidater fra SønderjyskE og Gentofte Stars. Det endte også med at blive ganske tæt, selv om ikke meget tydede på det, da hjemmeholdet midtvejs i tredje periode bragte sig op med tre mål.

Første periode stod fortrinsvis i sønderjydernes tegn. Allerede efter ni sekunder var Patrick Dwyer tæt på efter energisk forchecking. Et par Gentofte-udvisninger med kort mellemrum gav hjemmeholdet muligheden i den mod tre, men den ødelagde Greg Gibson da han trak to minutter for to gange at være for hurtigt over en face off.

I fire mod tre ramte Derek Damon stolpen. Er varselsskud fra sønderjyderne, der slog til, da næste mulighed i power play bød sig. Jace Coyle klappede til gummiskiven og den strøg forbi Seppanen, hvis udsyn var delvist spærret.

Hjemmeholdet sad ganske godt på gæsterne, der dog meldte sig ind i kampen, godt hjulpet på vej af et par sløsede forsvars aktioner fra værterne. Først var det Daniel Kønig, der forærede en stor chance væk.

Sønderjyderne slap i første omgang med skrækken. Men da Coyle efter godt tretten minutter forærede pucken til Zorko, slog udeholdet til. Zorko smækkede pucken op i langt hjørne bag Myllykoski. Kort efter var Damon tæt på med en smart baghåndsafslutning, men det blev ved to scoringer i de første tyve minutter.

Anden periode var blot tyve sekunder gammel, da Jarvelainen var tæt på i to omgange at bringe gæsterne i front. Myllykoski leverede imidlertid en fin dobbeltredning. Inden første minut var rundet, var der dog scoret, men i modsatte ende.

Steffen Frank udnyttede skidt sjællandsk forsvarsspil og fejrede sin første hjemmekamp efter sin lange skadespause med at sende pucken op i målhjørnet til 2-1 føring. Udeholdet havde mere fart i skøjterne i denne periode og det kastede et par gode chancer af sig.

Først var det Andre Pison med en farlig styring tæt under mål og få minutter senere Jarvelainen med en break away. To udvisninger i offensiv zone til sønderjyderne gav mere overtag til Gentofte.

Først fik Søren Dau en udvisning for hooking og dernæst Steffen Frank for usportslig optræden. De fire minutters overtal til gæsterne, gav ikke udbytte på måltavlen, selv om pucken blev flyttet ganske godt rundt. Mod slutningen af perioden var der flere små nærkampe, der udløste et par dobbelt-udvisninger. Mål derimod kom der ikke flere af før sidste pause.

SønderjyskE lagde godt fra land i tredje periode. Dwyer og ikke mindst Kyle Wharton var tæt på at øge føringen, men der måtte endnu et power play til for at passere Seppanen. Thomas Spelling var skarpretter og det momentum bygge hjemmeholdet videre på.

Midtvejs i perioden kom Steffen Frank afsted. Seppanen halvklarede men Frank fik sendt pucken skråt tilbage i slottet, hvor Damon kom stormende og sendte den ind højt i målet. Det lignede afgørelsen med 4-1-målet. 

Ikke mindst fordi værterne samtidig fik fem minutters overtal, da Victor Reese helt unødvendigt gik i ryggen på Thomas Spelling, der lå flere minutter på isen, før han forpint måtte hjælpes i omklædningsrummet. Om det var Spellings skade, der bragte de lyseblå ud af kurs, eller det var et klassisk udfald i troen på at sejren nu var hjemme, vides ikke.

Men fakta er, at hjemmeholdet spillede et katastrofalt dårligt overtalsspil. På bare 38 sekunder nettede gæsterne to gange i undertal på friløbere. Først var det for anden gang denne aften, Jace Coyle der legede forsinket julemand og delte gaver ud ved at fjumre pucken væk på egen blå linie til Blak Olsen, der takkede ja til tilbuddet.

Dernæst var det Ulrich Linnet, der lige så sikkert udnyttede et håbløst sønderjysk set-up i powerplay og pludselig var matchen atter helt åben. Hjemmeholdet fandt aldrig rytmen igen og måtte arbejde ihærdigt for at forsvare de tre point.

Først da Tyler Fiddler med stor fight fik clearet pucken med seks sekunder på klokken, kunne de godt 2300 tilskuere ånde lettet op og fejre en ikke uvigtig sejr i hvad det lignede en generalprøve på play in. Udeholdets Jarvelainen har hele sæsonen voldt SønderjyskEs bagerste rækker problemer, således også i aften. Og hatten af for udeholdet, der aldrig gav op, men ufortrødent kørte på og var tæt på at kunne udnytte et sønderjysk udfald i kampens sidste ti minutter.

Sønderjyderne håber utvivlsomt, at Thomas Spelling ikke er slemt skadet, for nu er man endelig med fuldt hold. I aften havde man sine bedste aktører i bundsolide Justin Hache samt en stærk Steffen Frank og en chanceskabende Patrick Dwyer. Syv point er der nu til ottendepladsen for SønderjyskE, men ligner slutspurten er sat for sent ind i jagten på aftenens modstander.