SønderjyskE satte Piraterne til vægs i kamp tre

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Aalborg Pirates 9-3 (5-0, 3-1, 1-2) Efter to ciffermæssigt tætte kvartfinaler mellem de to mandskaber, var der her til aften langt større forskel på holdene. Ikke blot på måltavlen, men også på isen var hjemmeholdet markant bedre end de nordjyske gæster.

Fire scoringer på små fem minutter sidst i første periode satte reelt tingene på plads, og sønderjyderne kunne uden at overanstrenge sig de sidste fyrre minutter køre en sikker sejr hjem og dermed sikre sig matchbold i kvartfinalen.

Hvis Aalborg havde snakket disciplin inden kampen, var det gået hurtigt i glemmebogen. Ikke engang to minutter skulle der gå, før Magnus Leth Nielsen trak kampens første udvisning, og da Olle Liss fuldstændig upresset formåede at sende pucken direkte ud af spil bare sekunder senere, gav det SønderjyskE muligheden for en drømmestart med spil fem mod tre.

Den chance lod værterne ikke gå fra sig. Tyler Gotto leverede forarbejdet og Thomas Spelling gav den som skarpretter, da landsholdsforwarden skød målfesten i gang mod en sagesløs Marcus Lundell.

Flere chancer fulgte. Specielt Cory Quirk var tæt på at fordoble føringen, da han sneg en baghånd lige forbi fjerneste stolpe. I modsatte ende havde Romans Semjonovs en stor mulighed for i stedet at bringe balance i regnskabet, men Joni Myllykoski var på mærkerne.

Mads Lund og Tyler Gotto var godt midtvejs i perioden på spil med nærgående forsøg, og det blev indledningen til et større målshow fra de lyseblå.

Cory Quirk slap med fem minutter til pausen afsted i en break away, og den omsatte han iskoldt til 2-0. Den bedrift gentog Antti Hölli et par minutter senere, da han med et par Aalborgspillere halsende efter sig, trak skarpt ind foran Lundell og køligt lagde pucken i nettet til sin første scoring siden skiftet fra Herlev.

De to næste skud på mål, resulterede i yderligere to scoringer. Først var det Mads Bødker, der svingede hammeren og fra en nærmest umulig vinkel øgede Mads Lund yderligere i en situation, hvor Lundell ikke så for heldig ud.

Samme Lundell havde til gengæld marginalerne på sin side, da Mark Lees afslutning i periodens sidste sekund prellede af på sammenføjningen.

I anden periode så det ud til sønderjydernes tredjekæde ikke helt var nået med ud fra pausen, i hvert fald ikke mentalt.

Sebastian Ehlers tog den i bedste Ingemar Stenmark slalom-stil gennem en fuldstændig passiv formation af lyseblå kegler, og dermed bragte han en minimal flig af håb tilbage til de par håndfulde Aalborgfans, der havde taget den lange tur sydpå denne aften.

Robin Karlsson havde kort efter i to omgange en gylden mulighed for at bringe yderligere liv til det håb, men Joni Myllykoski hev et par fantomredninger frem.

I en meget afvekslende periode af kampen var Mads Bødker knapt midtvejs i perioden tæt på at blive dobbelt målscorer, men hans kvalificerede skud bragede på opstanderen bad Lundell.

Stolperne hjalp dog ikke den svenske keeper kort efter, da Marc Lee udnyttede en formidabel pasning fra Darcy Zajac til at lade cifrene lede hen på en tennismatch.

Endnu et powerplaymål, denne gang signeret Darcy Zajac, samt Mark Lees anden scoring satte punktum for kampens midterste tyve minutter, hvor frustrationerne mod slutningen viste sig hos piraterne, der søgte enhver mulighed for en rask nævekamp.

Hjemmeholdet sendte Jon Lee-Olsen på isen til tredje periode, mens Joni Myllykoski tog sig et fortjent hvil i boksen. Hos Aalborg var det fortsat med Marcus Lundell på mål på trods af målregnen mod ham i de to første perioder.

Ellers var der ikke det store at berette fra tredje periode. Darzy Zajac scorede i power play efter en flot drible tur, mens Aalborg-spillerne kunne notere sig den lille trøst, at de faktisk vandt de sidste tyve minutter takket være to reduceringer.

Først var det Olle Liss, der i to omgange lykkedes med at passere Jon Lee, mens det i sidste minut, var tilbagevendte Sebastian Fakt, der tæt under mål fik sendt gummiskiven over stregen.

Værterne spillede i store dele af tredje periode med fjerdekæden på isen. Selv i power play fem mod tre, var det fjerdeformationen, der fik langt den meste istid, og spillet bar tydeligt præg af at man forsøgte at spare lidt på kræfterne til kamp fire, som skydes i gang om mindre end 48 timer.

I aften var der klasseforskel på holdene i stort set alle spillets facetter. Sønderjyderne kan nu afgøre kvartfinaleserien torsdag aften i Gigantium, men coach Jens Nielsens madskab vil utvivlsomt gøre sit til at forlænge serien og dermed udsætte den fede dames skønsang.