SønderjyskE på tredjepladsen efter tre på stribe

Foto: iShoot.dk

SønderjyskE-Herlev Eagles 5-1 (1-1,2-0,2-0) SønderjyskE kunne efter en ganske overbevisende indsats sætte tre point på kontoen efter aftenens match mod gæsterne fra Herlev. Næsten 1900 publikummer havde fundet vej til SE Arena denne tirsdag aften, hvor gæsterne fik en ønske-start, men blev sat på plads af er fokuseret hjemmehold.

Hjemmeholdet startede ud et gear højere end gæsterne og fik allerede efter ganske kort tid en stor dobbeltchance til Steffen Frank, der dog blev den lille i duellen med Evan Mosher.

Efter små fire minutter syntes Jace Coyle, han ville bidrage til underholdningen med en tilbagelægning til keeper Kasper Krog, der blev så overrasket, at pucken faktisk endte med at kurre i mål. Til alt held for den unge målmand, havde dommeren dog nået at fløjte for blokering inden.

Det varede dog ikke længe før pucken atter lå i netmaskerne bag Krog. Endnu en stor personlig sønderjysk fejl forærede Dallas Maxwell muligheden på tomandshånd med Krog.

Maxwell svirpede pucken sikkert ind til føring til gæsterne. SønderjyskE lod sig imidlertid ikke slå ud, men jagtede istedet udligningen.

Såvel Kevin Henderson som Greg Gibson havde store chancer for at bringe balance i tingene, men der skulle et powerplay for at få værterne på tavlen.

Et flot opspil i høj fart, endte med en præcis pasning fra Spelling til Derek Damon, der udplacerede Mosher til 1-1. Kort før pausen fik også Herlev chancen for at spille fem mod fire, uden det førte til noget nævneværdigt.

Hjemmeholdet fik en optimal start på anden periode. Under et minut skulle der gå, før SønderjyskE bragte sig i front. Tæt under mål havde Henderson sidste stav på pucken.

Hjemmeholdet pressede på for flere scoringer i de næste minutter, hvor topscorer Gibson var blandt aktørerne, da han brændte en direktør fri midt for mål.

Da Staal-manden knapt midtvejs i perioden måtte en tur til afkøling, var det imidlertid faktisk udeholdet, der kom til den største chance, da Brett Thompson kom afsted i en break away.

Her blev han dog udmanøvreret af en koldblodig Kasper Krog.  Næste mand til at besøge straffeboksen var Tyler Fiddler, som kort efter fik selskab af tilbagevendte Mads Lund.

Dermed chancen i mere end et minut til spil fem mod tre for Herlev. Holden Anderson og Brett Thompson havde begge en udligning på staven, men værternes defensiv fik redet stormen af.

Istedet slog SønderjyskE til i modsatte ende, da de atter var blevet fuldtallige. Greg Gibson fandt med en tværpasning Tyler Fiddler, det hamrede pucken op i nettaget bag Mosher. 3-1 til hjemmeholdet.

Evigt unge Staal fik i slutningen af perioden muligheden for at reducere men afslutningen fra den garvede forward sneg sig forbi stolpen.

De sidste tyve minutter blev indledt med en fire minutters overtal til hjemmeholdet, da Holden Anderson idømtes to plus to minutters udvisning. Jace Coyle, der har haft en noget broget start i den sønderjyske defensiv, fumlede dog pucken væk foran eget mål, og Herlev burde have kvitteret med et mål, men værterne slap med skrækken.

Sønderjyderne fik ikke noget ud af det numeriske overtal, men havde nu for alvor teten i kampen. Thomas Spelling havde to store chancer, heraf en på break away, hvor Mosher dog flot fik afvist.

Gæsterne spillede særdeles udisciplineret i denne fase af matchen og ragede en byge af udvisninger til sig. En af disse benyttede Justin Hache til at punktere kampen med små otte minutter tilbage på klokken.
Herlev mistede den sidste tro på point og kørt før lukketid sendte Greg Gibson en puck på mål, hvor Kevin Henderson tilsyneladende fik den dirigeret ind i kassen blandt venner og fjender til slutstillingen 5-1.
Sejren til værterne var ganske fortjent. De spillede ganske fokuseret set over hele kampen og havde sine bedste aktører i Thomas Spelling, en solid Kasper Krog i målet, samt den defensive duo Rasmus Nielsen og Justin Hache. Sønderjyderne er nu kravlet op på tredjepladsen i tabellen,’mens Herlev fortsat befinder sig i den tunge ende.
Udeholdet, ført an af en stærk Holden Anderson, havde også sine momenter, men ineffektivitet og dårlig disciplin gjorde, at de aldrig for alvor kom i nærheden af point trods den tidlige føring.