SønderjyskE nedkæmpede tyrene i tredje periode

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls 4-2 (1-1,0-0,3-1) Der var comeback til Mads Eller, da Mighty Bulls i aften gæstede SønderjyskE, der på dagen var uden Rod Pelley, Kyle Wharton og Mikkel Jensen, alle på skadeslisten, samt den karantæneramte Rasmus Nielsen. Det blev en rodet kamp, hvor det var mere fight end poleret spil, og hvor sønderjyderne overvandt gæsternes lynscoring i matchens spæde indledning.

320×360 artikel

Om det var savnet af de mange profiler hos hjemmeholdet, der gjorde det vides ikke, men sønderjyderne virkede slet ikke klar, da pucken blev kastet.

Bare halvandet minut skulle der gå, før gæsterne fornemt udnyttede åbent hus i SønderjyskEs bagerste rækker. Andre Pison stod umarkeret foran mål og afsluttede smukt kædekammeratens flotte oplæg. Det gav for alvor udeholdet mod på mere, mens værterne virkede rystede.

Efter godt fem minutters spil fik udeholdet en ny mulighed. Dennis Christjansen kom afsted på en break away efter hvad der lignede en hooking på Anders Førster på hjemmeholdets blå linie. Dommernes fløjte forblev imidlertid tavs og Christjansen udplacerede iskoldt Krog i værternes mål. 0-2…. troede de fleste.

Men dommerne trådte sammen på isen og efter kort samtale valgte de at annullere scoringen. Tilsyneladende havde pucken ikke passeret stregen.

SønderjyskE fik herefter lidt bedre tag i matchen, omend gæsternes defensiv var god til at holde hjemmeholdet ude i hjørnerne. En udvisning til Daniel Kønig Hansen fik dog atter spillet fordelen på sjællandske hænder, men trods et skarpt forsøg fra Klarskov, kastede det ikke mål af sig.

Den resterende del af perioden var meget jævn og uden de store målchancer og alt i alt var 0-1 efter tyve minutter ganske retvisende. De midterste tyve minutter kastede et tidligt power play til værterne af sig. Rasmus Lyø var tæt på med en baghånd inde under mål efter et fint sønderjysk overtal. I modsatte ende var Bergholt på spil og også Karvinen testede Krog uden held.

Steffen Frank fik et stort tilbud efter opspil fra Moore og Pietrus, men Ridderwall var på stikkerne.

Halvvejsmærket var passeret og så tog Anders Førster sagen i egen hånd, rundede målet og sendte skiven i kassen til 1-1. Sønderjyderne livede lidt op efter scoringen, men stadig gæsterne der kom til de største chancer.

Rasmus Astrup trampede sig forbi Ronnie Brobak, men Krog med en feberedning. Og kort efter måtte Krog tage stolpen til hjælp.

Med bare fem sekunder tilbage af perioden blev hjemmeholdet idømt en udvisning, da Frederik Bjerrum blev dømt for en interference og dermed kunne gæsterne starte tredje periode i overtal.

Tredje periode blev som de to første ikke nogen spillemæssig pryd for øjet. Det tidlige powerplay til udeholdet formåede de ikke at slå kapital på, og kort efter befandt gæsterne istedet sig selv med en spiller i straffeboksen.

Kasper Jensen satte en høj stav i ansigtet på TJ Moore og blev tildelt to plus to minutter. Her var sønderjyderne modsat gæsterne kyniske.

Først var det Rasmus Lyø, der trykkede af og på returen sendte 300 kamps jubilaren Martin Eskildsen pucken i rusen. Kasper Jensen måtte dog pænt blive siddende i boksen, da han stadig manglede at afsone halvdelen af sin straf og så slog brandvarme Mads Lund endnu engang til.

Pucken peb ind bag Ridderwall og dermed havde hjemmeholdet pludselig en to-måls føring nærmest ud af ingenting.

I de næste minutter var det sønderjyderne, der måtte spille fire mod fem, men med snilde og en smule held holdt man Rødovre fra fadet.

I stedet var Mads Lund tæt på at lukke matchen helt med en styring foran mål. Pucken kurrede dog snert forbi stolpen. Kampen gik ind i de sidste fem minutter og her slog SønderjyskE igen til. TJ Moore sendte en pasning ind foran mål, hvor gummiskiven endte i kassen.

Steffen Frank blev annonceret som målscorer, men det lignede nu en Rødovremand, der dirigerede pucken ind bag Ridderwall.

Dermed var kampen definitivt afgjort. Også selv om det lykkedes udeholdet at reducere da de satsede med keeperen ude i seks mod fire kort før tid. I de døende sekunder fik unge Anders Biel chancen for at score i tomt mål, men fik overplaceret skuddet og dermed blev det ved de 4-2 til SønderjyskE.

Således lykkedes det hjemmeholdet at sikre sig endnu tre point, til trods for holdets skadesproblemer. Mads Lund var igen skarpretter og Kasper Krog yderst sikker i sine indgreb.

Hos gæsterne var Steffen Klarskov og Sebastian Bergholt blandt de mest fremtrædende. Mighty Bulls får muligheden for revanche allerede fredag, når de to hold atter krydser klinger, denne gang på Sjælland.